A3 Haber

“Çay soğuk” diyen müşterisini öldürmüştü: Seyyar çaycı için müebbet istendi

“Çay soğuk” diyen müşterisini öldürmüştü: Seyyar çaycı için müebbet istendi

“Çay soğuk” diyen müşterisini öldürmüştü: Seyyar çaycı için müebbet istendi
Kasım 20
12:01 2021

Çayın soğuk geldiği iddiasıyla çıkan tartışmada, emlakçı Emel Göçer’i tabancayla öldüren seyyar çaycı Muhammet İlhan hakkında iddianame hazırlandı.

Konya’da, getirdiği çayın soğuk olduğunu söyleyen emlakçı 33 yaşındaki Emel Göçer’i tabancayla öldüren seyyar çaycı Muhammet İlhan’ın müebbet hapse çarptırılması istendi. “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, “tehdit” suçundan da 4 yıla kadar hapis cezası istenen İlhan, ifadesinde, “eli titreyince tabancanın ateş aldığını” öne sürdü. İlhan ifadesinde, ”Silah bulunan elimi sallayarak ‘Gidin buradan’ dedim. Parmağım tetikteydi ve bir an elim titredi. Bir anda tabanca ateş aldı. Panik atağım başladı. Bir şey hatırlamıyorum” dedi.

14 Ağustos günü saat 13.30 sıralarında, Meram ilçesi Konya-Antalya yolunun 20’nci kilometresinde meydana gelen olayda Ankara’da emlakçılık yapan Emel Göçer, iki arkadaşı ve üç yeğeniyle birlikte yolda durup seyyar çaycıdan gözleme ve çay istedi. İki araçla Antalya’ya tatile giden Göçer ve yanındakiler, ilk çaylarını içtikten sonra tekrar çay istedi. Göçer’in ikinci gelen çayın soğuk olduğunu belirtmesi üzerine seyyar çaycı Muhammet İlhan, iddiaya göre, “Hava sıcak bu havada sıcak çay mı içilir?” dedi. Çıkan tartışma kısa sürede kısa sürede kavgaya dönüştü. Arbede sırasında çay semaveri devrildi. İlhan 40 metre uzaklıktaki dükkanında bulunan tabancayı alıp, geri döndü ve Göçer’in başına tek el ateş etti. Yaralanan Emel Göçer’e olay yerine gelen sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaparak ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak Göçer kurtarılamadı. Gözaltına alınan Muhammet İlhan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

“Çay sıcaktı” diye savunma yaptı

DHA’nın haberine göre olayın ardından cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, Muhammed İlhan’ın ifadesine de yer verildi. İlhan, ifadesinde, “Antalya yolunda ailece işlettiğimiz gözleme ve çay ocağı var. İş yerimize 4-5 kadın geldi. Gözleme ve semaver çay istedi. Siparişlerini götürdük ve ardından kadınlar ‘Çay soğuk’ dedi. Semaverin çeşmesini açıp göstermek için sıcak suya parmağımı tuttum, elim yandı. ‘Su sıcak beğenmediyseniz içmeyin’ dedim. Aralarından birisi bana tokat attı. Sinirlendim ve iş yerine giderek babama ait silahı aldım. Silahın ağzına mermi verip vermediğimi hatırlamıyorum. Annem beni tutmaya çalıştı ve ‘Bana bırak’ dedi. Annem kadınlarla konuşuyordu ve anneme bağırdılar. Silahı alıp geldiğimde kadınlara silah bulunan elimi sallayarak gidin buradan dedim. Parmağım tetikteydi ve bir an elim titredi. Bir anda tabanca ateş aldı. Panik atağım başladı, bir şey hatırlamıyorum” dedi.

Otopsi raporunda yakın mesafe atışı çıktı

Cumhuriyet savcısının iddianamesinde, otopsi raporuna göre Emel Göçer’in, mermi çekirdeği yarasının bulgularından yakın mesafe atışı sonucu iç ve dış kanama nedeniyle öldüğü belirtildi. Muhammet İlhan için savcılığın hazırladığı iddianamede ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis, ‘tehdit’ suçundan 4 yıl 1 ay 21 gün hapis cezası istendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER