A3 Haber

Merakla bekleniyordu: İşte Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları…

Merakla bekleniyordu: İşte Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları…

Kasım 20
09:34 2021

Eski Merkez Bankası başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın Resmi Gazete konusunda teyakkuza çağırması tüm dikkatlerin çevrilmesine neden olmuştu. Resmi Gazete’de de ilk kez yaşanan erişim sorunu sonrası yayımlanan atama kararlarında Ahmet Altay Cengizer, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığından ve UNESCO’daki görevlerinden alındı. Ayrıca Erdoğan, dört rektör ve bir büyükelçi atadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, bu görevlerinden alındı.

Cengizer, 7 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmıştı.

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevine ise Prof. Gülnur Aybet getirildi.

Türkiye’nin Endonezya Büyükelçisi olarak Aşkın Asan görevlendirildi. Asan, AKP’den 23’üncü Dönem Ankara Milletvekili seçilmişti.

Dört üniversiteye rektör ataması

Bingöl Müftülüğü’ne Mustafa Topal, Hakkari Müftülüğü’ne İsmail Fakirullahoğlu, Kayseri Müftülüğü’ne Sivas Müftüsü Yusuf Akkuş, Sivas Müftülüğü’ne Ardahan Müftüsü Remzi Pehlivan ve Ardahan Müftülüğü’ne Hayri Erenay atandı.

Görev süresinin dolmasına rağmen Ege Üniversitesi’ne yeniden Prof. Necdet Budak atandı. İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Bekir Sami Yılbaş ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Ekrem Savaş getirildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER