A3 Haber

BAE veliaht prensi yarın Türkiye’ye geliyor

BAE veliaht prensi yarın Türkiye’ye geliyor

BAE veliaht prensi yarın Türkiye’ye geliyor
Kasım 23
16:03 2021

İktidar medyası tarafından yıllardır 15 Temmuz‘un finansörü, Erdoğan’a darbelerin organizatörü” ilan edilen Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan yarın resmi ziyaret için Ankara’ya geliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) fiili yöneticisi olan veliaht prens Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere yarın (24 Kasım) Ankara’yı ziyaret edeceği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı, ziyaretin yarın gerçekleşeceğini duyurdu.

Bin Zayed’in çantasındaki en önemli başlık olan ekonomi alanında BAE’nin İran üzerinden geçen koridor ile Türkiye’ye ticaret yolu açması olacak. Söz konusu koridorla birlikte Süveyş Kanalı geçişli Sharjah-Mersin güzergahında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, İran üzerinden geçen güzergahla 6 ila 8 günde yapılabilir hale gelecek.

Saray’dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı, Veliaht Prensin Türkiye ziyaretine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Saray’dan yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 24 Kasım 2021 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Ankara’da yapılacak görüşmelerde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER