A3 Haber

Dolar krizi: Apple Türkiye, tüm ürünleri satışa kapattı

Dolar krizi: Apple Türkiye, tüm ürünleri satışa kapattı

Dolar krizi: Apple Türkiye, tüm ürünleri satışa kapattı
Kasım 23
21:32 2021

Türkiye’deki döviz kurunun dalgalanması ve rekorunu tazelemesinin ardından Apple Türkiye, ürünlerinin satışını durdurdu.

Bugün HomePod mini heyecanı, iPhone 11’in satıştan kaldırılması derken, Apple Türkiye neredeyse tüm ürünlerinin satışını durdurdu.

shiftdelete.net’ten Yiğit Can Polat’ın haberine göre iPhone 13, AirPods, MacBook ve birçok cihaz satışa kapatıldı

Apple Türkiye, ülkemizdeki döviz kurunun stabil olmamasından dolayı muhtemel kur sabitlemesi için birçok ürünün satışını durdurdu.

Eylül ayında yeni nesil iPhone 13 serisi ile karşımıza çıkan Apple, buna ek olarak 7. nesil Apple Watch ve iki yeni iPad modelini tanıtmıştı. Ancak bununla yetinmeyen şirket, Unleashed adında ikinci bir etkinlikle karşımıza çıktı. Burada AirPods 3 ve MacBook Pro modellerinin yanı sıra yeni renkli HomePod mini modelleri tanıtıldı.

Apple’ın tanıttığı tüm ürünler, etkinlikten sadece kısa bir süre sonra ülkemizde satışa çıktı. Özellikle iPhone 13 ‘ün satışa çıkmasından itibaren uzayan ve sürekli ötelenen teslimat tarihleri, Apple’ın Türkiye’deki dolar kuruna karşılık herhangi bir güncelleme yapmaması tüketicileri fiyatlar artmadan satın alıma yönlendirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER