A3 Haber

Erdoğan konuştu, Türk lirası yine çakıldı: Dolar 13’ün, avro 15’in üzerini gördü!

Erdoğan konuştu, Türk lirası yine çakıldı: Dolar 13’ün, avro 15’in üzerini gördü!

Erdoğan konuştu, Türk lirası yine çakıldı: Dolar 13’ün, avro 15’in üzerini gördü!
Kasım 23
10:14 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Dolar bu sabah piyasalar açıldığında 11,40 seviyesinden işlem görmeye başladı, sadece birkaç saat içinde 12 TL’yi de aşarak tarihi zirve seviyesini 13,08 TL’ye taşıdı. Dolar/TL kuru 15.30 itibariyle 13.45’i geçerken, aynı dakikalarda avro/TL kuru ilk kez 15 sınırını aştı. Sterlin ise 18’e dayandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor.

Güne 11,40 TL seviyesinden başlayan dolar, sadece birkaç saat içinde 12 TL’yi de aştı ve tarihi zirvesini 12,48 TL’ye çıkardı. Avro/TL 13,85 seviyelerine kadar çıktı.

Erdoğan düşük faizlere ilişkin, “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” derken, süreci “ekonomik kurtuluş savaşı” olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı, faizlerin düşük tutulmasını memnuniyet verici olarak niteleyerek, TL’deki değer kaybı nedeniyle meydana gelen fiyat artışlarının yatırımları doğrudan etkilemeyeceğini ifade etti.

Düşük faiz kararlılığına ilişkin açıklamalar sonrası dolar/TL’de tarihi zirve 12,48 TL’ye geldi. Saat 12:00 itibariyle avro ise 13,85 seviyelerine kadar çıktı. Dolar/TL kuru 15.30 itibariyle 13,45’i geçerken, aynı dakikalarda avro/TL kuru ilk kez 15 sınırını aştı. Sterlin ise 18’e dayandı.

Öte yandan çeyrek altın 1142, gram altın ise 698 TL’den satışa sunuluyor.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER