A3 Haber

“Elektrik ve doğalgaz borçları faizsiz ertelensin” teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi

“Elektrik ve doğalgaz borçları faizsiz ertelensin” teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi

“Elektrik ve doğalgaz borçları faizsiz ertelensin” teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi
Kasım 24
12:07 2021

CHP’nin elektrik ve doğalgaz borcu nedeniyle hizmet alamayan vatandaşların yeniden hizmet alması, borçlarının altı ay süreyle faizsiz ertelenmesine yönelik teklifi, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülen ve elektrik faturalarından TRT Fonu’nun kaldırılmasını da içeren “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmelerinde 37. maddeye ek 2 madde ile değişiklik önergesi sunan CHP grubu adına konuşan Komisyon Üyesi, Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Vatandaşımız rahat soluk alabilmesi sağlanmalıdır” dedi ancak talep kabul edilmedi.

Salgın kapsamında geçtiğimiz yıl kabul edilen 16/42020 tarih ve 7244 sayılı yeni “Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna Eklenen Geçici Maddelerle” elektrik ve doğal gaz borcu nedeniyle, hizmeti kesilmiş vatandaşların borcunun ödenmesi beklenmeksizin, hizmetlerinin yeniden açılmasını sağlamak ve borçlarına faiz işletmeksizin altı ay ertelemeyle ödeme imkânı getirilmesini amaçladıklarını vurgulayan Dr. Şevkin, “Böylece vatandaşın rahat soluk alabilmesi sağlanacaktır. En azından altı ay faizsiz borcunun ertelenmesi hem doğal gaz bağlamında hem de elektrik giderleri, aynı zamanda tarımda kullanılan elektrikte de altı ay faizsiz ertelemenin önü açılabilirse, vatandaşımız bu kışta bir rahat soluk alma olanağı bulacaktır” dedi.

Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşların hayat pahalılığı ve artan maliyetler karşısında korunması ve değişiklik teklifinin kabul edilmesi gerektiğini söyledi ancak komisyonda üyesi AKP ve MHP’li üyelerin ret oyuyla elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemediği için hizmet alamayan vatandaşların bu mağduriyetinin önüne geçilemedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER