Site icon A3 Haber

CHP’li Ağbaba: Erdoğan kedi gibi BAE liderinin dizinin dibine çöküverdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE Veliaht Prensi Nahyan’la görüşmesi hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan kedi gibi Birleşik Arap Emirlikleri liderinin dizinin dibine çöküverdi. Artık AKP’nin elinde kanlı bir para var. Bu paraya niye ihtiyaç duydular? Çünkü Türkiye’yi yokluk ve yoksulluğa sürüklediler” dedi.

CHP Esnaf Masası’nın Doğu Anadolu turu sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet bugün CHP Ardahan İl Başkanlığı’nda CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine Ardahan’daki işsizliğe değinerek başlayan Ağbaba, “İşsizlik bizim belediyelerin tek başına çözebileceği bir mesele değil. Türkiye’de genç işsizlik yüzde 50’yi bulmuş durumda. Geniş tanımlı işsiz sayımız 10 milyonu aşmış. İşsizlikle beraber bir de yokluk var” diye konuştu.

“Artık AKP’nin elinde kanlı bir para var”

Ağbaba, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın dün Ankara’da yaptıkları görüşmeyi de eleştirerek şöyle konuştu:

“Milletin aklıyla dalga geçiyorlar”

CHP’li Ağbaba, doların yükselmediğin Türk parasının değer kaybettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

Türk parası en değersiz günlerini yaşıyor. Recep Tayyip Erdoğan, ‘bir para bir ülkenin namusudur’ diyordu. Savaş ilan edilmiş gibi milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Dış güçler varmış, ekonomik darbe girişimi varmış. Ekonomik darbe girişimi varsa faili 19 yıldan beri ülkeyi yöneten insanlardır. Darbe girişimi varsa, girişimin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır.

“Bir inek sattım bir ton kömür alamadım”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, AKP iktidarı ile halkın hergün yoksullaştığını vurgulayarak, bölgede yaptıkları gezi sonrası edindiği izlenimleri şu cümlelerle paylaştı:

“Hayvan beslemek insan beslemekten pahalı”

“Türkiye tarihi bir kriz ile karşı karşıya”

Sözcü’nün haberine göre, Son akaryakıt zamları sonrası, benzinliklerde oluşan kuyrukların fotoğrafları gösteren Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

İlgili haberler:

Exit mobile version