A3 Haber

Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz tutuklandı

Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz tutuklandı

Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz tutuklandı
Kasım 25
15:25 2021

İstanbul Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan Emrah Yılmaz yakalandı, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Bıçaklı saldırganın 20 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan İBB Sözcüsü Murat Ongun, metrodaki güvenlik önlemleriyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. ‘Silahla tehdit’, ‘basit yaralamaya teşebbüs’, ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Yılmaz, tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre polis ekiplerinin çevrede yaptığı çalışmalar sonucu sosyal medyada yayınlanan görüntülerdeki saldırganın 32 yaşındaki E.Y. olduğu tespit edildi. Yapılan çalışma sonucu saldırgan saat 02.30 sıralarında yakalanarak gözaltına alındı. E.Y.’nin yapılan incelemesinde 20 suç kaydının olduğu anlaşıldı.

İstanbul Emniyet’inden yapılan açıklamada “24.11.2021 günü Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir erkek şahsın, bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunduğu görülmüştür. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şahsı yakalamak için detaylı bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan araştırmalarda, görüntüyü paylaşan şahsın mağdur şahıs olmadığı paylaşım yapan kişinin alıntı yaparak paylaştığı tespit edilmiştir. Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y. (32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde (20) adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube’de ifadesi alınan Emrah Yılmaz, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’ndaki işlemlerin ardından ‘silahla tehdit’, ‘basit yaralamaya teşebbüs’, ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Başsavcılıktan açıklama

Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “24.11.2021 günü bir erkek şahsın Kadıköy Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği şeklindeki eylemin metroda bulunan bir vatandaş tarafından kameraya çekilip sosyal medyada paylaşıldığının görülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak ilgili kolluk birimine şüphelinin yakalanması ve diğer delillerin toplanması yönünde talimat verilmiştir” dedi. Aynı gün kimliği belirlenen şüpheli E. Y.’nin yakalanıp gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, ayrıca şüphelinin olayda kullandığı bıçağın da arama sonucunda ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır. Şüpheli, bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecek ve hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde Senanur Damgacı’ya elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz’ın (32) emniyette verdiği ifade ortaya çıktı.

Yılmaz’ın evinde bulunan ekmek bıçağını biletmek için yanına aldığını söylediği, maskesiz gördüğü bir yolcuyu maske takması yönünde uyardığı sırada tanımadığı Semanur Damgacı ve annesinin kendisine hakaret ettiğini söylediği öğrenildi. Damgacı’nın kendisine döner tekme attığını öne süren şüpheli Yılmaz, “50-60 kişi üzerime geldiği için kendimi kurtarmak için bıçak gösterdim” diyerek suçlamayı kabul etmedi.

İBB Sözcüsünden “güvenlik” açıklaması

Yaşanan olay üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun, bugün bir açıklama yaparak metrodaki güvenlik önlemleriyle inceleme başlatıldığını bildirdi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ongun, şunları söyledi:

Bıçağı biletmek için yanına almış

Şüpheli Emrah Yılmaz’ın emniyetteki ifadesinde olay günü evinde bulunan ekmek bıçağını biletmek için poşetin içine koyarak yanına aldığını söyledi. Poşetin yırtılması sonucu bıçağı gazete kağıdına koyarak pantolonunun arka cebine koyduğunu ifade eden Yılmaz, metroda karşısında oturan kadının maskesini takmadığını gördüğünü, maske takması yönünde uyardığını ve kadının kendisine kızgın bir şekilde karşılık verdiğini iddia etti.

“Bana döner tekme attı”

Astım hastası olmasına rağmen kendisinin maske taktığını kadına söylediğini belirten şüpheli Yılmaz, olayla ilgisi olmayan ve ismini bilmediği başka bir kadının ve annesinin kendisine bağırdığını ve hakaret ettiğini öne sürdü. Tartışmanın büyüdüğünü, metrodaki diğer insanların kendilerini ayırdığını ifade eden Yılmaz’ın “Bu sırada genç bayan bana döner tekme attı, tekme karnıma geldi. Araya girenler beni tutmuş olduğu için ben karşılık veremedim” dediği öğrenildi.

Şikayetçi oldu

Kadının ve annesinin kendisine saldırdığını ve hakaret ettiğini söyleyen Yılmaz, kendisini korumak, darp ve linç edilmekten kurtulmak için bıçak çıkardığını, kapıya yönelerek ortamdan kaçmaya çalıştığını iddia etti. Kimseyi tehdit etmediğini iddia eden Yılmaz, “50-60 kişi üzerime geldiği için kendimi kurtarmak için bıçak gösterdim” dedi. Suçlamayı kabul etmediğini, kimseye hakaret etmediğini, kimseyi tehdit ve darp etmediğini iddia eden Yılmaz, kendisine darp ve hakaret edildiğini söyleyerek Semanur Damgacı ve Nilgün Damgacı’dan şikayetçi olduğunu söyledi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz’ın adliyedeki işlemleri ise devam ediyor.

20 suç kaydı çıktı

Gözaltına alınan Yılmaz’ın yapılan incelemesinde uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme gibi 20 suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube’ye getirilen saldırganın ifadesi alındı. İşlemleri tamamlanan Yılmaz, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER