A3 Haber

Ali Erbaş medyaya yüklendi: İslam’ı gölgelemek istiyorlar

Ali Erbaş medyaya yüklendi: İslam’ı gölgelemek istiyorlar

Ali Erbaş medyaya yüklendi: İslam’ı gölgelemek istiyorlar
Kasım 26
17:50 2021

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, medyayı hedef aldı. İslam’ı gölgelemek isteyenler olduğunu ileri süren Erbaş,Bugün İslam, nefrete ve hatta düşmanlığına varan boyutta bir kara propagandayla karşı karşıyadır. Özellikle medya vasıtasıyla yapılan dezenformasyon ve algı operasyonları, insanların hakikat arayışını ciddi anlamda gölgeliyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konya’da otelde düzenlenen Uluslararası İhtida Kongresi’ne katıldı.

Erbaş, şunları söyledi:

“İslam bu değil”

  • Özellikle son iki asır boyunca İslam coğrafyasında dini hayatın, dahili ve harici pek çok unsurdan etkilendiği gerçeği izahtan varestedir. Bu yüzden Müslümanların mevcut durumunu, İslam dünyasının içinden geçtiği süreçler, maruz kaldığı saldırılar, istilalar ve işgaller çerçevesinde okumak gerekir. Bugün Müslüman coğrafyalarda ortaya çıkan olumsuz örnekleri İslam ve tarihiyle özdeşleştirmek en hafif ifadeyle insafsızlık ve vicdansızlık olur. İslam bu değildir. İslam tarihi de bu değildir.

“İslam kara propaganda ile karşı karşıya”

İslam’ı gölgelemek isteyenler olduğunu kaydeden Ali Erbaş, ”Müslümanların hataları yüzünden İslam’ın hakikatine yüz çevirmek ise tam anlamıyla bir talihsizliktir. Bu noktada bir hususun altını özellikle çizmek isterim. Bugün İslam, nefrete ve hatta düşmanlığına varan boyutta bir kara propagandayla karşı karşıyadır. Özellikle medya vasıtasıyla yapılan dezenformasyon ve algı operasyonları, insanların hakikat arayışını ciddi anlamda gölgeliyor. İnanıyoruz ki manipülasyonlar ve engeller olmasa insanların hakikat arayışının yolu kesinlikle İslam’a çıkacaktır. Zira modern çağın öne çıkan sorunları olarak bireysellik, bencillik, nefret, şiddet ve terör gibi olguların sebep olduğu buhranlardan kurtuluşun başka bir yolu yoktur. Nitekim her şeye rağmen dünyanın dört bir yanında hakikati arayanların yollarının İslam’la kesiştiğini görüyoruz, elhamdülillah” diye konuştu

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER