Site icon A3 Haber

Erdoğan’ın ısrarı sürüyor: “Bu faizler düşecek, düşecek”

İzmir’de toplu açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine de tepki göstererek, “Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da, çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’deki toplu açılış töreninde konuşuyor.

2000 öncesi Türkiye ekonomisini eleştiren ve CHP’ye yüklenen Erdoğan, “1960’tan bu yana ülkemize musallat olan her darbe, ekonomimizin bağımsızlığını da örseledi. Dikkat ederseniz bu günlerde CHP ekibi “ülke yandı, bitti” diye ortalığı birbirine katıyor. CHP iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500’leri bulan faizleri gördük. Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin baş yaptığı Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı günleri yaşadı mı? Bu ülke onların bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinde yüz milyarca lira çalındığı ihanetler gördü. Biz işte onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Hem 1920’de Meclis açıldığında hem 1923’te ortaya konan ruhu yeniden dirilttik” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine de tepki göstererek, “Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da, çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

“Bunları döneminde yazarkasa fırlatılmadı mı?”

“Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı”

“Bu faizler düşecek, düşecek”

Exit mobile version