Site icon A3 Haber

Gıda etiketlerinde değişikliğe gidiliyor: Yanıltıcı ifade, isim ve görsel kullanılmayacak

Ticaret Bakanlığı, son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artış iddialarına karşı harekete geçti. Bakanlık tarafından oluşturulan özel ekip, marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdaların etkilerine yönelik yeni taslağı görüşe açtı. Buna göre tüketicilerin beslenme alışkanlıkları, hassasiyetleri ve tüketim tercihleri açısından temel bilgi kaynağı gıda etiketleri yeniden düzenlenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Etiket Yönetmeliği’nde değişikliğe gidiyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gıda Etiketlerinde Değişiklik Öngören Taslak görüşe açıldı.
Açıklamada şöyle denildi:

Bir ay boyunca görüş bildirilebilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde değişiklik öngören taslak, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında (https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Duyuru/447/Mevzuat-Taslagi-Tgk-Gida-Etiketleme-Ve-Tuketicileri-Bilgilendirme-Yonetmeliginde-Degisiklik-Yapilmasina-Dair-Yonetmelik) görüşe açıldı.

Yönetmelik değişikliğine ilişkin ilgili bakanlıklar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, tüketici temsilcileri, sektör vb. bütün paydaşlar görüşünü bir ay içinde bildirebilecek.
Taslak, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar, üniversiteler, STK’lar ve sektörden gelen fikir ve önerilerin alınmasının ardından oluşturulan alt komisyonda değerlendirilecek ve daha sonra Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunda ele alınacak. Komisyonda son şekli verilecek olan Yönetmelik, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin onayının ardından Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Hazırlanan taslağa göre gıda etiketlerinde:

Exit mobile version