A3 Haber

BAE, Türk yapımlarına uyguladığı yasağı kaldırdı

BAE, Türk yapımlarına uyguladığı yasağı kaldırdı

BAE, Türk yapımlarına uyguladığı yasağı kaldırdı
Kasım 27
16:07 2021

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki buzların erimesinin ardından, BAE’de Türk dizilerine yönelik yasak da son buldu.

BAE’yi oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai’de 24-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen televizyon içerik fuarına katıldığını yazan Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, “BAE’de yıllardır Türk dizileri yasaktı. Çünkü ‘Arap Baharı’ndan bu yana BAE ile aramızda siyasi gerilim vardı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Fiili Devlet Başkanı olan Şeyh Muhammed Bin Zayed Alnahyan’ın Türkiye’yi ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinden sonra iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldı” dedi ve yaşanan gelişmeleri okuyucusuyla paylaştı.

Ali Eyüboğlu’nun “Türk dizilerine yasak kaldırıldı” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Yeni bir sayfa açıldı”

Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai’de 24-25 Kasım tarihleri arasında televizyon içerik fuarı vardı… BAE’de yıllardır Türk dizileri yasaktı. Çünkü ‘Arap Baharı’ndan bu yana BAE ile aramızda siyasi gerilim vardı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Fiili Devlet Başkanı olan Şeyh Muhammed Bin Zayed Alnahyan’ın Türkiye’yi ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinden sonra iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldı.

Türkiye’nin Abu Dabi Birinci Müsteşarı Burcu Keriman Erdoğdu Tunçer ve Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç’ın söylediğine göre Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 2021 yazında başlayan diplomatik temaslar sonunda iki ülke arasındaki siyasi gerilim bitti. O nedenle Dubai Expo 2020 ve Dubai International Content Market’in kapıları bize yeniden açıldı. İstanbul Ticaret Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetiyle Dubai’deki fuara gittim.

Türkiye, İspanya, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Lübnan, Hindistan, Rusya, Ürdün, Suudi Arabistan, Kanada, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Bahreyn’den TV kanalları ve yapım şirketlerinin katıldığı fuar iki gün sürdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER