A3 Haber

Hekimlerin “Beyaz Yürüyüş”ü Ankara’ya ulaştı: Emek de bizim, söz de bizim

Hekimlerin “Beyaz Yürüyüş”ü Ankara’ya ulaştı: Emek de bizim, söz de bizim

Hekimlerin “Beyaz Yürüyüş”ü Ankara’ya ulaştı: Emek de bizim, söz de bizim
Kasım 27
15:26 2021

Doktorların 23 Kasım’da Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) öncülüğünde İstanbul’da başlattığı yürüyüş, Ankara’da ‘Beyaz Forum’ ile son buldu. Forum öncesinde Beyaz Yürüyüş’e katılan doktorlar, TTB önünde farklı illerden gelen doktorlar tarafından karşılandı.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) öncülüğünde, pek çok sağlık ve meslek örgütünün destek verdiği ‘Beyaz Yürüyüş’ dört günün ardından 27 Kasım’da Ankara’da son buldu.

Forum öncesinde Beyaz Yürüyüş’e katılan hekimler, Türk Tabipler Birliği’nin genel merkezinin önünde farklı illerden gelen doktorlar tarafından karşılandı. İstanbul’dan gelenleri karşılayanlar arasında HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yer aldı.

“Emek de bizim, söz de bizim”

Sputnik’in haberine göre, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir araya gelen doktorlar, “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları atarak alanda basın açıklaması düzenledi. Hekimler adına konuşmayı, TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı yaptı. Açıklamada “Emek de bizim, söz de bizim” denildi.

‘Türkiye’deki krizin en görünür biçimde yansıdığı alan sağlık alanıdır’

Fincancı, Sağlık Bakanlığı’ndan ilk randevuyu talep etmelerinin üzerinden 390 günün geçtiğini belirterek, “Türkiye tarihinin en büyük ekonomik ve siyasal krizlerinden birisi yaşanmaktadır. Bu krizin en görünür biçimde yansıdığı alan sağlık alanıdır” ifadelerini kullandı.

Hekimlerin talepleri neler?

Sadece hekimlerin değil tüm sağlık işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve makul mesai saatleri gibi talepleri açıklayan Fincancı konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Hep birlikte önümüzdeki dönemde daha iyi bir sağlık ortamı ve daha güzel bir gelecek için birlikte mücadelenin yolunu açacağız. Sağlıkta özelleştirmeci ve piyasacı politikaların durdurulması, sağlık hizmetlerinin toplumsal bir anlayışla yeniden inşa edilmesi, sermayeye değil sağlığa bütçe ayrılması için önerilerimiz ve taleplerimiz ile mücadele yöntemlerimizi hep beraber konuşacağız.”

Doktorlara polis engeli

İstanbul’dan gelip TTB’nin önünde yürüyüş düzenlemek isteyen Beyaz Yürüyüşçüler, polis tarafından engellendi. Tarafların görüşmeleri ardından ekibin yürümesine izin verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER