Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi?

Partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor. Kılıçdaroğlu, konuşmasına geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Sivas İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’a Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Kılıçdaroğlu, Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz’in vefatı dolayısıyla da başsağlığı diledi.

Tahir Elçi’nin vefat yıldönümü için de konuşan Kılıçdaroğlu, “Kendisinin ailesiyle görüştüm, arkadaşlarımda olayı yakından izliyorlar. Kendisini saygıyla anmak hepimizin ortak görevi olmalı” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları şöyle:

CHP’nin Anadolu ziyaretleri

“Herkes kazanacak”

“Hangi faizi indirdin”

Üç işçi konfederasyonun bildirisi

Erdoğan’a beş maddelik çağrı

1. Hemen Ekonomik Sosyal Konseyi topla. Dertlerini anlatacaklar sen de dinleyeceksin. Sonra oturacaksın çözümleri düşüneceksin. Bunu ilkokulu dahi bitirmemiş bir çocuğa sorun ‘doğrudur’ der. Çağır konuş.

En son Ekonomik Sosyal Konsey ne zaman toplandı? 5 Şubat 2009. Bir anayasal kurum işletilmiyor. Sen ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen bu savaşı emeklisiyle, işçisiyle vermeyecek misin? Sen bunları siliyorsun defterden. Ben ülkesini, milletini seven bir kişi olarak sana öneri getiriyorum.

2. Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın. Devlette israfa son veriyorum diyeceksin. Kim israf yaparsa, ben onun hesabını soracağım diyeceksin.

Bana ‘Bir sorun bakalım helal, haram nedir’ diyor. İsraf haramdır gayet açık ve net. Sen israfı savunuyorsun, ben israfa karşıyım. Sen benim samimiyetimi öğrenmek için kalbimi yarıp ona mı baktın? Ben samimiyim, ülkemi seviyorum. Haramdan çekinirim. Devleti yönetenin israftan kaçınması lazım. ‘Benim 13 tane uçağım var 5’ini satıyorum. İsraftan kaçınacağım’ diyeceksin.

Exit mobile version