A3 Haber

Savcıya hakaretle suçlanıyordu: Gazeteci Deniz Yücel hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Savcıya hakaretle suçlanıyordu: Gazeteci Deniz Yücel hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Savcıya hakaretle suçlanıyordu: Gazeteci Deniz Yücel hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi
Kasım 30
14:55 2021

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, Deniz Yücel’in 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Almanya’da yaşayan Die Welt’in eski Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında 20 Şubat 2019’da paylaştığı bir tweet nedeniyle açılan ‘kamu görevlisine hakaret’ davasında savcı ceza istedi.

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili şu an ise Adalet Bakan Yardımcısı olan Hasan Yılmaz’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Yücel İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya katılmazken avukatı Merve Kurhan duruşmada hazır bulundu.

Kurhan’ın beyanının ardından söz alan duruşma savcısı Hüseyin Emre Erbaş, kovuşturmanın genişletilmesi yönünde bir talepleri olmadığını belirterek mütalaa sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Mütalaasını veren Erbaş, Yücel’in kendine ait sosyal medya hesabından, müşteki Hasan Yılmaz hakkında yapmış olduğu paylaşımların müştekinin onur şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu gerekçesiyle Yücel’in “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Erbaş, Yücel’in 2 yıl 4 aya kadar hapsini istedi. Yücel’in avukatlarının ek süre talebini kabul eden mahkeme, davayı 28 Aralık’a bıraktı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Savcısı Celal Sarıdere tarafından hazırlanan iddianamede Deniz Yücel’in TCK 125 gereğince cezalandırılması talep ediliyor. Delil olarak açık kaynak araştırma raporu ve Hudut Kapıları Büro Amirliğinin 7 Mart 2019 tarihli cevabı gösterilirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz ise dosyada mağdur olarak yer alıyor.

Deniz Yücel’in davaya konu olan tweetinde paylaştığı ifadeler, terör propagandası iddiasıyla yargılandığı ana davaya ilişkin 10 Mayıs 2019’da Almanya’da sunduğu savunmada da geçiyor.

Yücel, söz konusu paylaşımında savunmasından “Osman Kavala hakkındaki ‘soruşturmayı’ yürüten Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ı tanırım. Sorgu esnasında bana ‘Öcalan’a ‘başkomutan’ demişsin’ diyen adamdı. Kendisine söz konusunu Die Welt’teki yazanın çıktısını göstererek ‘Bak, Almanca `Cher kelimesinin Türkçe karşılığı `Başkomutan’ değil ‘şef’ olduğunu anlamak için Almanca bilmek gerekmez’ dedim. Bön bön baktı. Sonra ‘iddianame’ dediği şeyi bildiği gibi hazırladı. Daha sonra Silivri’de cemaat üyeliğinden tutuklu olan ve Hasan Yılmaz’ı önceden tanıyan bir eski polisi müdürü, aramızda geçen bir sohbet esnasında Yılmaz’ı ‘Çağlayan en salak savcısı’ diye tanımladığında napayım, itiraz edemedim. (Cemaatin savcılar, aynı hukuk tecavüzlerini daha sinsice yapıyorlardı; o ayrı.)” alıntısını yaparak “Osman Kavala ve diğerleri hakkındaki ‘Gezi iddianamesini’ ve benzeri iddianameleri düzenleyen adamlar, sadece savcı kılıfında gözü dönmüş militanlar değiller. Aynı zamanda şeyler. Yani baya baya şeyler. Bakınız:” diye yazmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER