A3 Haber

ABD ve Hindistan’da ilk Omicron vakaları görüldü

ABD ve Hindistan’da ilk Omicron vakaları görüldü

ABD ve Hindistan’da ilk Omicron vakaları görüldü
Aralık 01
23:13 2021

ABD’de yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantına ilk kez California eyaletinde bir kişide rastlandığı ve hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı.

Başkan Joe Biden’ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında, California ve San Francisco Kamu Sağlığı Birimi ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin California’da bir kişide Omicron varyantına rastlandığını belirttiğini söyledi.

Söz konusu kişinin 22 Kasım’da Güney Afrika’ya seyahat ettiğini ve 29 Kasım’da “pozitif” çıktığını belirten Fauci, “Hasta şu anda karantinada ve yakın temaslı herkesle irtibata geçildi. Hastanın aşıları tam ve sağlık durumu şu anda iyiye gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Hindistan’da da tespit edildi

Hindistan’da da yeni tip Koronavirüs’ün Omicron varyantına ilk kez rastlandığı bildirildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada, güney bölgesindeki Karnataka eyaletinde 2 erkekte Omicron varyantına rastlandığı bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu hastaların yurt dışından geldiği belirtilirken, hangi ülkeden geldiklerine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sağlık yetkilisi Lav Agarwal, 2 hastayla temasta olduğu düşünülen herkesin tespit edilerek gerekli testlerden geçirildiğini kaydetti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER