Site icon A3 Haber

DEVA, “siyasi casusluk” suçlamasıyla tutuklanan Gürcan’dan savunma isteyecek

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanan partinin kurucularından Metin Gürcan’ın yabancı bir diplomattan, bir AVM’nin otoparkında, zarf içinde para almasının rahatsız edici olduğunu söyleyerek cezaevinden çıkması halinde partisinin, Gürcan’dan bu konuda savunma isteyeceğini açıkladı.

Ankara başsavcılığının 2020’de başlattığı soruşturmada 26 Kasım’da gözaltına alınan Gürcan, iki gün önce Ankara’da tutuklanmıştı.

Gürcan, büyükelçiliklere para karşılığı analiz yazdığını, herhangi bir ‘sır’ temin etmediğini söylemişti.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan Yeneroğlu, Gürcan’ın yabancı bir diplomattan, bir AVM’nin otoparkında, zarf içinde para almasının ‘siyasi etik açısından sorgulanması gerektiğini’ belirtti.

Gürcan’a yöneltilen ‘askeri ve siyasi casusluk’ suçlamasının ise ‘mesnetsiz’ olduğunu söyleyen vekil, DEVA Partisi olarak avukatları aracılığıyla hukuki destek vererek, ‘kurucularının adil yargılanma hakkını savunacaklarını’ kaydetti.

Yeneroğlu, şunları aktardı:

“Yargısız infaz yapılıyor”

DEVA’lı vekil, siyasi etikle ilgili hassas bir parti olduklarını belirtirken ’10 bin dolar alan siyasetçi kim’ tartışmasını anımsattı:

Exit mobile version