A3 Haber

Eski CHP’li vekil Zeynep Altıok’a Erdoğan’a hakaretten 11 ay hapis cezası

Eski CHP’li vekil Zeynep Altıok’a Erdoğan’a hakaretten 11 ay hapis cezası

Eski CHP’li vekil Zeynep Altıok’a Erdoğan’a hakaretten 11 ay hapis cezası
Aralık 02
20:31 2021

CHP 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’ya “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 11 ay hapis cezası verildi.

CHP 26. Dönem İzmir Milletvekili ve BirGün yazarı Zeynep Altıok Akatlı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 11 ay hapis cezası aldı.

Zeynep Altıok Akatlı, sosyal medya paylaşmıları nedeniyle yargılandığı davada 11 ay hapis cezası alırken, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ataklı, “Durumum kişiye özel değildir. Bu ülkenin sayısız vatandaşıyla aynıdır” dedi.

“Hukuk ve adalet ülkemizin en temel sorunlarından biri halinde”

Duruşma sonrası BirGün’konuşan Zeynep Altıok Akatlı, “’Sistemin bozuk olduğu yerde çarklar sağlam değildir’ demiş Pir Sultan Abdal. Biz de bunu bugün burada görmüş olduk. Durumum kişiye özel değildir. Bu ülkenin sayısız vatandaşıyla aynıdır. Kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriyi kabul etmek istemeyen, hepsine karşı kişisel bir intikam duygusu gösteren kişinin talimatıyla dokunulmazlığımın kalkmasını takip eden hafta açılan ilk davadan beraat etmiştim haftası dolmadan dosyadaki tweetlere 50 adet tweet daha eklenerek yeni dava açtılar. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili olduğum görev süreme özel geriye dönük talimatla hazırlanan araştırma raporunda yer alan 58 tweet içinde 5’i mükerrer. Aralarında Cumhurbaşkanına hakaret şöyle dursun Atatürk’ün sözleri, Tayyip Erdoğan’ın kendi sözleri, Sivas Katliamı hakkında açıklamalarım, babamın şiiri yer alıyor. Bu dava ve karar, içinde bulunduğumuz dönemin röntgeni gibi. Ben sayısız siyasetçi düşünceleri yüzünden tutukluyken bu konuda kurduğum kuracağım her cümleden hicap duyarım. Hukuk ve adalet ülkemizin en temel sorunlarından biri halinde” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER