A3 Haber

Soylu’nun Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine CHP’den yanıt geldi

Soylu’nun Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine CHP’den yanıt geldi

Soylu’nun Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine CHP’den yanıt geldi
Aralık 03
12:13 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı ile görüşmek istedi, ancak randevunun verilmemesi üzerine kurmayları ile birlikte TÜİK Başkanlığı’na gitti. TÜİK, yönetimi buna rağmen kapıları açmadı.

CHP yöneticileri ve milletvekilleri ile sanatçılar ve gazeteciler, yaşananlara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı paylaşımda, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” diyerek kuruma gideceğini duyurmuştu.

Yapılan açıklamalar şöyle:

Kılıçdaroğlu ile birlikte TÜİK’e giden heyette yer alan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “TÜİK enflasyonu yüzde 21, halkın enflasyonu ise çok daha yüksek! Üstelik milyonlarca işçinin, memurun, emeklinin geliri TÜİK enflasyonuna göre belirlenecek! Halkın haklarını korumak görevimiz, bilgi edinmek hakkımız. Kapılarını halka kapatan yoksulluk düzenini değiştireceğiz!” dedi.

Paylaşımının ardından TÜİK binasına giden CHP lideri içeri alınmadı. Kılıçdaroğlu’nun içeri alınmamasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu devran dönecek. İşçinin, memurun, emeklinin hakkını kalem oynatarak gasp edenler millete hesabını verecek” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

“Unutmayın ki aslolan millettir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Varsın Tayyip Erdoğan’ın yalan ve aldatmaca kurumu olan TÜİK’in kapıları milletvekilleri ve ana muhalefete açılmasın… Yarın Mersin’de yüz binlerin gönül kapısı Genel Başkanımız bekliyor olacak. Unutmayın ki aslolan millettir” mesajını verdi.

“Almaktan korktular”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmamasına ilişkin olarak, “Genel Başkanımız Sn Kılıçdaroğlu’nu TÜİK’e almaktan korktular! Bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini anlatıyor!” düşüncesini dile getirdi.

Emir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu veriler 84 milyonu ilgilendirmektedir.TÜİK rakamları küçülterek paylaşıyor. Memurun, işçinin, emeklinin maaş artışını azaltıyor. TÜİK, Saray kurumu haline döndü!” ifadesini kullandı.

“TÜİK’in görevi millete yalan söylemek değildir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TÜİK korkudan kapılarını kapatmış! Bu korku sadece TÜİK’in değil; TÜİK’e emir veren Baş Ekonomist’in de korkusudur. Milletin vergisiyle finanse edilen TÜİK’in görevi millete talimatla yalan söylemek değildir!” paylaşımını yaptı.

“Oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından TÜİK’e ziyarette bulanacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na kapıların açılmamasına Gelecek Partisi Selçuk Özdağ sert tepki gösterdi. Özdağ, “Oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?” diye sordu.

Sosyal medya hesabından TÜİK’e tepki gösteren Özdağ, “Milletin binasına milletin temsilcilerini sokmayan, randevu vermeyen “Rakamları Ayarlama Enstitüsü”, oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı? Açıkladığınız enflasyon ve tüm diğer istatistiklerin doğru olmadığını cümle alem biliyor. Batın ayıp işleyenin zahir “TÜİK”I olurmuş…” dedi.

“Sürgülü kapıları bile kapatmış”

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, “Ülkenin muhalefet lideri TÜİK kapısında veri sorguluyor, kendine ekonomi kanalı diyen kurumlar yayında mı? TÜİK daha önce kapalı tutmadığı sürgülü demir kapıları bile kapatmış. Merkez Bankası başkanının yaptığını yapabilirlerdi. Böyle yaparak daha iyi yaptıklarını mı sanıyorlar? Enflasyonu açıkladıkları gün hem de…” paylaşımını yaptı.

“Tüm halka kapalı”

Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın ise “Kurumlar devletin değil AKP’nin kurumları olunca, demir kapılar yalnız siyasilere değil tüm halka kapalı” dedi.,

“Erdoğan’ı üzmeyin”

Gazeteci Barış Yarkadaş, “TÜİK… Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistik Kurumu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kapılarını açmayan TÜİK, denetlenmekten kaçmakta ve açıkladığı sözde istatistiklerin doğruluğuna kendilerinin de inanmadığını göstermiştir. Demokrasi aynı zamanda bir denetim rejimidir” değerlendirmesini yaptı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER