Site icon A3 Haber

Birleşik Kamu-İş Ankara’da haykırdı: Zam, kriz, yoksulluk, tükeniyoruz

Birleşik Kamu-İş işsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına karşı Ankara’da “Tükeniyoruz” başlıklı miting düzenledi.

Bçok ilden Ankara’ya gelen Kamu-İş üye ve yöneticileri, “Zam, kriz, yoksulluk, tükeniyoruz” diyerek ekonomik krize karşı yapılan mitinge buluştu. Anıtpark’ta düzenlenen mitingte bir araya gelen yüzlerce emekçi, “Bu memleket bizim, yobaza hırsıza bırakmayız. Emek, eylem, direniş. Emperyalistler, işbirlikçiler, geldikleri gibi gidecekler” sloganları attı.

Eğitim-İş’in ve Genel Sağlık-İş üyeleri çeşitli illerden gelerek mitingde taleplerini dile getirirken, Birlik Sendikası ve TKP de mitinge destek verdi

Ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmekte”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, yaptığı konuşmada “Ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz” diyerek ülke ekonomisinin çöktüğünü ifade etti. “Memleketin hazinesi boşaltılmış” diyen Mehmet Balık, “Ülke kaynakları ve birikimleri yandaş şirketlere peşkeş çektirilmiş. Hukuk ve yargı yok edilerek hırsızlık ve usulsüzlüklerin hesabının sorulması engellenmektedir. Enflasyon hızla artmakta ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmektedir. Kamu çalışanlarının ve işçilerin hiçbir talebi karşılanmadı. Ekonomik kriz kime yaradı derseniz maaşlı çalışan, emekli, işsiz ve gariban hariç herkese yaradı. Kriz bankalara, müteahhitlere ve yandaş şirketlere ve iktidar bürokratlarına yaradı” ifadelerini kullandı.

“Milyonlar emekçi, borç batağına sürüklendi” 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, yaptığı konuşmada AKP’nin, öğretmenleri ‘iyi ve kötü’ olarak ayrıştırdığını ifade ederek “Eğitim emekçilerinin mesleki onurunu ve itibarını zedelemektedir. Öğretmenleri sınava alacaklarmış. Doktorların maaşlarına 2500-5000 TL ve öğretmenlerin maaşlarına 1000-2000 TL zam yapılacakmış, anlaşılır gibi değildir” dedi. AKP iktidarı döneminde eğitimde 8 bakan değişikliğine işaret eden Balık, şu konuşmayı yaptı:

“İnsan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılmalıdır” 

Mehmet Balık, son olarak iktidara seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılı bütçesi emekçiden yana revize edilsin. Elektrik, doğalgaz, köprü, hastane, otoyollar kamulaştırılsın. Zamlar geri alınsın. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun. Emekçiler için vergi dilimi oran % 10’da sabitlensin, asgari ücret vergi dışı bırakılsın. 3600 Ek gösterge ayrım yapılmadan herkese verilsin. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti giderilsin. Asgari ücretli, emekli, dul ve yetim maaşlarına insan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılmalıdır.”

Exit mobile version