Site icon A3 Haber

İzmir’de sağlık çalışanlarından eylem: “Ceza yönetmeliği geri çekilsin”

İzmir Sağlık Platformu, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda “Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz!” başlıklı bir eylem yaptı.

Eyleme İzmir Sağlık Platformu’nu oluşturan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık- İş Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED), İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASED), İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği (TAHUD) katıldı.

Genel Sağlık- İş Sendikası adına konuşan İzmir Şube Genel Sekreteri Ali Kemal Akgül, “Sağlıkta dönüşüm dedikleri yıkım projesi her geçen gün hem halkımızın hem de biz sağlık emekçilerinin canını yakmaya devam ediyor” dedi.

“Birinci basamak, verdiği tüm sağlık hizmetlerinin yanında en çok da toplumun sağlığını korumak açısından önem arz etmektedir. Bu önemine rağmen birinci basamaktaki çalışanlar gereken destek ve haklarını alamamakta, üstelik bunca özverili çalışma karşılığında ceza yönetmeliği ile cezalandırılmaktadır” diyen Akgül, sosyal ve özlük haklarının gasp edildiğini söyledi.

Akgül şöyle konuştu:

Tüm sağlık emekçileri için:

Exit mobile version