A3 Haber

Dünya Kadın Hakları Günü’nde İbrahim Tatlıses’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilmesine tepki: Bütün kadınlar adına kınıyorum

Dünya Kadın Hakları Günü’nde İbrahim Tatlıses’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilmesine tepki: Bütün kadınlar adına kınıyorum

Dünya Kadın Hakları Günü’nde İbrahim Tatlıses’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilmesine tepki: Bütün kadınlar adına kınıyorum
Aralık 06
14:33 2021

Dün akşam 47’ncisi gerçekleşen Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde İmparator lakaplı türkücü İbrahim Tatlıses “Yaşam Boyu Onur Ödülü” ne layık görüldü. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde şiddet haberleriyle gündem olan Tatlıses’in ödülünü almasının ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Dün akşam birçok sanatçının ödül aldığı ve gecede şıklık yarışının yaşandığı Altın Kelebek Ödülleri’nde 69 yaşındaki oyuncu, sunucu ve şarkıcı İbrahim Tatlıses Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Bu ödülün sahibinin İbrahim Tatlıses olması ise sosyal medyada büyük tepki çekti. Kadın haklarının savunulduğu ve gecede kadın haklarının olduğu konuşmaların yapıldığı ödül töreninde, geçmiş yıllarda şiddet haberleriyle sık sık gündem olan İbrahim Tatlıses’e verilen ödüle tepkiler çığ gibi büyüdü.

Geçmişte söylediği sözlerle ve şiddet haberleriyle gazete manşetlerinde sık sık haber olan şarkıcı İbrahim Tatlıses’e verilen ödüle linç yağdı. Yaptığı birçok skandal açıklama ve isminin karıştığı birçok şiddet haberiyle bilinen ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, kadın haklarının savunulduğu gecede ömür boyu onur ödülüne layık görüldü.

Çok geçmeden sosyal medyada trend olan konunun altına binlerce tweet yağdı. Eski eşi Derya Tuna, Asena, Perihan Savaş ve Yıldız Tilbe gibi pek çok kadına sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan Tatlıses’e sosyal medyada tepki yağdı. Trend listesinde halen daha birinci sırada olan konunun altına sosyal medya fenomenleri de tepkisiz kalmadı. Birçok kullanıcı binlerce tweet atarken, kadına yönelik şiddetin altı bir kez daha çizildi. Tatlıses’in daha önce şiddet haberlerinin yer aldığı arşivlerdeki gazete haberleri Twitter’da çok kişi tarafından paylaşıldı.

Konu ile ilgili bir yazı kaleme alan İzzet Çapa, İbrahim Tatlıses’e ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verilmesiyle ilgili şunları kaleme aldı:

”İbrahim Tatlıses…
Sanatçılığını kim tartışabilir…
Dünya çapında bir ses…
Büyük, çok büyük bir usta…
Ve fakat kadına şiddetin bu kadar ayyuka çıktığı bir zamanda…
Hürriyet gibi bu konularda çok hassas olması gereken bir kurumda…
Tatlıses’in geçmiş vukuatlarını görmezden gelip…
Yaşam boyu onur ödülü ona veriliyorsa…
Kendi payıma bu defa bütün şarkılarını ayakta alkışladığım İbrahim Tatlıses’i alkışlamama hakkımı kulanıyorum…
Kimse kusura bakmasın…”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER