Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuştu: Tefecilerin tek umudu Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. İktidar için “Kendisini Saray’a kapattı” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin sorularının cevapsız bırakıldığını belirtti.

Bütçe konuşmasında Sayıştay’a müdahale edildiğini ve raporların değiştirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sayıştay raporları değiştiriliyorsa yürütme organının korktuğu bir şey vardır. Sayıştay’a müdahale eden kim” sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu, bütçe sunumunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yerine, yardımcısı Fuat Oktay’ın yapmasını da eleştirdi. Oktay’ı “memur” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Göndermiş memurlarını buraya, siz bütçeyi anlatın. Pembe bir tablo, çünkü öyle bir talimat almışlar. Yangında bile ‘Sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yangını söndürmeye başladık’ diye cümleyi kuruyorlar.”

Enflasyon verilerine değinen ve Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) hedefine koyan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Aylık enflasyon üç buçukmuş. Ne için? Saraydan talimat geldi biz bilmiyor muyuz? ENAG diye bir grup, bu işin uzmanları oturmuşlar, 3,5 değil 9,91 diyorlar. Hangisi doğru? TÜİK’in verdiği mi doğru?”

Cumhurbaşkanlığı sarayını Bizans sarayına benzeten Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

“Aday ol” diyen AKP’li vekillere: Geliyor gelmekte olan

AKP’li vekiller konuşması sırasında sık sık Kılıçdaroğlu’na “Aday ol aday” diye seslenince Kılıçdaroğlu, “Benim adaylığım neden bu kadar seni ilgilendiriyor? Geliyor gelmekte olan” sözleriyle yanıt verdi.

Exit mobile version