Site icon A3 Haber

CHP’li Tuncay Özkan: Saray, halkı döviz cinsinden satmıştır

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, “Saray, halkı döviz cinsinden satmıştır. Tercihini garip gurebadan değil sömürüden para babalarından yana koymuştur. Ağır şiddet eğilimi bu tercihin doğal sonucudur. AKP artık zengin ve elitler partisidir” dedi.

TÜİK Başkanı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermediğini anımsatan Özkan, “Sizin bürokratik oligarşinizi yıkacağız. Kokuşan bürokrasiyi sokağa taşmasın diye TÜİK’in kapılarını sıkı sıkıya kapatabilirsiniz, ne fayda? O kapılar halka açılacak. Çürüyen sistem, milletin oyları ile temizlenecek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor. Bugün TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kesin hesapları ve bütçeleri ele alındı. AKP, İYİ Parti, MHP, HDP’nin ardından son grup olarak CHP grubu konuşmalarına geçildi.

Bugünün genel değerlendirmesini CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yaptı. Özkan, şöyle konuştu:

(ANKA)

 

Exit mobile version