A3 Haber

Osman Kavala konuştu: Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum

Osman Kavala konuştu: Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum

Osman Kavala konuştu: Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum
Aralık 08
15:54 2021

Tutuklu iş insanı Osman Kavala, tutukluluğunun AİHM kararına rağmen sürmesini, “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” sözleriyle değerlendirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin icra komitesi olarak adlandırılan Bakanlar Komitesi’nin Osman Kavala ile ilgili olarak Türkiye’ye ihlal cezası verdiğini ifade etmesine ilişkin soruya, “Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları sırasında CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’yı ziyaretteydi.

Muharrem Erkek’in aktardığına göre; Osman Kavala tutukluluğuna ilişkin, “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.

Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi ziyareti sonrası Erdoğan’ın açıklamalarına karşı ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı:

AİHM kararlarını Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştirebilirsiniz beğenmezsiniz ama ‘tanımıyorum’ diyemezsiniz. Böyle bir yetkiniz de yok; hakkınız hukukunuz yok. Çünkü AİHM kararları bizim mahkemeler için bağlayıcıdır. Biz Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesiyiz. Erdoğan rotasını kaybetmiş durumda. Erdoğan; Türkiye’yi Avrupa’dan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden Avrupa Konseyi’nden ve hukuk devletinden koparmak istiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklama da demokrasimiz ve hukuk açısından son derece vahim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hukuk devletinden uzaklaştırıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER