A3 Haber

Milyonlarca yurttaş bekliyor: Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu

Milyonlarca yurttaş bekliyor: Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu

Milyonlarca yurttaş bekliyor: Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu
Aralık 09
22:18 2021

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği dördüncü ve son toplantısını 13 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını bugün gerçekleştirmişti.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette artık son viraja giriliyor. Yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan, tüm yurttaşları ise dolaylı olarak ilgilendiren 2022 asgari ücreti belirleme çalışmalarında son toplantının yapılacağı tarih belli oldu.

Asgari ücretin belirleneceği dördüncü ve son toplantı 13 Aralık Pazartesi günü yapılacak.

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Çalışma Genel Müdür Nurcan Önder, “TİSK asgari geçim tutarını 3.100 TL, Türk-İş 3.579 TL öngörüyor” dedi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, toplantı sonrası topu Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verilerine atarak “Farklı enflasyon rakamları açıklayan kuruluşlar var ama biz TÜİK’i esas alıyoruz” dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise anlaşmazlığı “Çalışanların refah seviyesinin artacağı bir seviye maalesef henüz bulamadık. Erken bitiririz gibi düşünmüştük ama şu anda böyle bir konumda olmadığımız da ortaya çıkmış oldu” sözleriyle anlattı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER