A3 Haber

Tunç Soyer: 500 bin kişi gıda paketi, 181 bin üniversite mezunu iş için başvurdu

Tunç Soyer: 500 bin kişi gıda paketi, 181 bin üniversite mezunu iş için başvurdu

Tunç Soyer: 500 bin kişi gıda paketi, 181 bin üniversite mezunu iş için başvurdu
Aralık 09
11:21 2021

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesine iş için 181 bin 221 üniversite mezunu başvurdu. Bunların 11 bin 120’si yüksek lisans. 658’i doktoralı. Ayrıca geçen yıl gıda paketi için 2 bin başvuru yapılmışken bugün bu sayı 500 bine çıktı. Bu vahim işsizlik tablosu sürdürebilir değil” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer . Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın “Çalar Saat” Programına konuk oldu. Tüm Türkiye’de yaşanan yoksulluk ve işsizlik sorununun İzmir’de nasıl vahim bir noktaya geldiğini açıklayan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesine iş için 181 bin 221 üniversite mezunu başvurdu. Bunların 11 bin 120’si yüksek lisans. 658’i doktoralı. Ayrıca geçen yıl gıda paketi için 2 bin başvuru yapılmışken bugün bu sayı 500 bine çıktı. Bu vahim işsizlik tablosu sürdürebilir değil” dedi.

Gıda paketi için 500 bin kişi başvurdu

Derinleşen yoksulluk soncu iç acıtan bir bol oluştuğunu vurgulayan Soyer, şunları söyledi:

  • “Geçen yıl 2 bin kişiye gıda pakete dağıtmıştık. Bu yıl 500 bin kişi gıda paketi talep etti. Geçen yıl 115 milyon liralık gıda paketi dağıtmıştık. Bu yıl 125 milyon liralık gıda paketi dağıtacağız. 115 bin hane için ‘kara kış paketi’ hazırladık. Bunun için 444 40 35 numaralı doğrudan bir hat kurduk. Biz vatandaşlara berber, hamam, kırtasiye gibi hizmetler de veriyoruz. 80 bin çocuğa bot dağıttık. 3 miyon 250 bin liralık yardım paketimiz oldu. ‘Hoş geldin Bebek’ paketimiz var. 160 bin çocuğa ayda 8 litre süt götürüyoruz. 100 milyon liralık yatırımla günde 100 ton süt işleyecek fabrika kuruyoruz. Yerli ırkların sütleri işlenecek. 10 bin üreticiye ürün bazlı destek sözleşmesi imzaladık. Üretici baştan ne kazanacağını biliyor. 338 milyon liralık alım yapacağız. Bunun 154 milyonu süt, 97 milyon lirası et, 15 milyon lirası et ve 72 milyon lirası da diğer ürünler için olacak.”

“Kara Kış Fonu”nu hayata geçireceğiz

Aralık sonunda yeniden bir kampanya başlatacaklarını belirten Soyer, “Biz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ sözünü hayata geçiriyoruz. İzmir’in tüm dinamiklerini harekete geçireceğiz. İzmir’de daha önce yaptığımız kampanyalarla bir ayda deprem yaraları sarıldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği ‘Kara Kış Fonu’nu hayata geçireceğiz. Bir yandan yatırım yaparken bir yandan da İzmirlilerin yüzünü güldüreceğiz. Kimseyi yalnız bırakmayacağız. Bütün önceliklerimizi değiştirdik. İnsanlar perişan durumdayken başka şeyler düşünemeyiz” dedi.

“İzmirlilerini içi rahat olsun”

Çok büyük bir yoksullukla karşı karşıya olduklarını hatırlatan Başkan Soyer şu bilgileri verdi:

  • “Bütün imkanlarımızı ve gücümüzü İzmirlilerin refahı ve konforu için kullanacağız. İzmirlilerin içi rahat etsin. Asla onların kılına zarar verecek bir şeye izin vermeyeceğiz. Onların hayatının zorlaşmaması için gerekli tedbirleri alacağız. İzmirlilerin kara kışta refahını koruyacağız. Bizim elimizdeki imkanlar ülke olarak da belediye olarak da çok büyük. İzmirlileri korumaya muktediriz. Vatandaşlarımızın canı yanmadan bu krizi atlatacak güce sahibiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER