A3 Haber

“Beşli çete”yi zengin eden tablo: Erdoğan’ın makas koleksiyonu sergilendi

“Beşli çete”yi zengin eden tablo: Erdoğan’ın makas koleksiyonu sergilendi

“Beşli çete”yi zengin eden tablo: Erdoğan’ın makas koleksiyonu sergilendi
Aralık 10
19:05 2021

AKP döneminde devletten aldığı ihalelerle adından söz ettiren muhalefetin de “beşli çete” dediği şirketleri zengin eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminden başlayarak bugüne kadar tesislerin açılışını yaparken kullandığı makas ve kurdeleler, Saray’da sergilendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlık döneminden itibaren açılış ve temel atmalarını gerçekleştirdiği tesislerde kullandığı 800’ü aşkın makas ve kurdele, Cumhurbaşkanlığı’ndaki Kongre ve Kültür Merkezi’nde sadece gazeteciler için sergilendi.

Koleksiyonun ilk parçası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Eylül 2003’te Rize Pazar Ortak Açılış ve TOKİ Anahtar Teslim Töreni’nde kullandığı makas oldu. Serginin son parçasını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde inşa edilen Türkevi’nin açılışında kullandığı makas oluşturdu.

DHA’nın haberine göre sergiye, yakın zamandaki açılışlarda kullanılan diğer makas ve kurdeleler de eklenecek. Sergide otoyollar, şehir hastaneleri, enerji santralleri, toplu açılışlar, tünel ve barajların yanı sıra AKP Genel Merkezi’nin yeni binasının açılışında kullanılan makas ve kurdeleler yer alıyor.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından protokol rengi olarak turkuazın kullanılmasıyla birlikte sergideki kurdelelerin de 2007 yılından itibaren kırmızıdan turkuaza döndürüldüğü görülüyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER