A3 Haber

Hopa’da “Geçinemiyoruz” eylemi: “TÜİK ve iktidarın yalanlarına karnımız tok”

Hopa’da “Geçinemiyoruz” eylemi: “TÜİK ve iktidarın yalanlarına karnımız tok”

Hopa’da “Geçinemiyoruz” eylemi: “TÜİK ve iktidarın yalanlarına karnımız tok”
Aralık 11
21:48 2021

Artvin’de Hopa Parkı’nda “Geçinemiyoruz, Hükümet İstifa” pankartı ile birlikte yürüyüş yapan Hopalılar, “Her gün yeni bir zamla karşımıza çıkıyorlar, yetmezmiş gibi ekonomik krizle birlikte halkın verdiği vergiler sağlık hizmeti almasına da artık yetmiyor” açıklamasını yaptı.

Artvin’de Hopa Parkı’nda bir araya gelen Hopalılar, “Geçinemiyoruz”, “Hükümet İstifa” sloganları atarak Hopa Meydanı’na doğru yürüdü.

Zamlara ve TL’nin değer kaybına tepki gösterilen yürüyüşün ardından meydanda grup adına açıklama yapan Volkan Altunkaya, şunları söyledi:

  • “Bir yanda evini nasıl ısıtacağını, kömürü, odunu nasıl alacağını, kirasını nasıl ödeyeceğini, evine ekmek nasıl götüreceğini, çocuklarını nasıl okutacağını düşünenlerin Türkiye’si; diğer yanda milyarca maaşı yetmeyip ayrı ayrı kurumlardan 80-100 bin TL maaş almanın yollarını bulup ülkeyi yöneten AKP’lilerin ve yandaşlarının ülkesi.
  • Her gün ‘Yetmez bu da yetmez, hiç yetmez daha çok zam’ deyip ülkeyi yoksulluğa, halkı intihara sürüklüyorlar. ‘Benzine zam yetmez, motorine zam yetmez’ diyorlar bu krizin faturasını halka dayatmaya çalışanlar. Her gün yeni bir zamla karşımıza çıkıyorlar. Yetmezmiş gibi ekonomik krizle birlikte halkın verdiği vergiler sağlık hizmeti almasına yetmiyor. SGK ödemesi kapsamından çıkarılan ilaçlar ve yılbaşından sonra zam gelecek diye piyasaya sürülmeyen ilaçlardan kaynaklı hepimizi büyük bir ilaç krizi bekliyor.
  • Öğretmenler ve sağlık emekçileri artık artan iş yükü yüzünden ya mesleklerini bırakmak zorunda kalıyor ya da istifa ediyorlar. Ülkede atanamayan binlerce öğretmen, sağlık emekçisi iş bulamayan üniversite öğrencisi ya inşaatlarda ya da bilmedikleri bir işyerinin karanlığında hayata veda ediyor.

En temel ihtiyaçlarımıza zam yapılıyor

  • Üniversite öğrencileri yurt bulamadığı için sokaklarda kalıyor. kalacak yerleri olmadığı için sokakta kalmalarına dahi tahammül edemeyen iktidar polis şiddetini devreye sokuyor. Aynı zamanda okumak için aldıkları kredileri ödeyemedikleri için haciz ve icra ile baş başa kalıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri her gün gelen kırtasiye zamları ve kantin zamlarıyla artık başa çıkamıyor. Aileler çocuklarını nasıl okutacaklarını kara kara düşünürken bazıları çocuğuna defter kalem alamadığı için intihara sürükleniyor.
  • En temel ihtiyaçlarımız olan yağa, süte, peynire, ekmeğe, tüpe, una zam üstüne zam yaparak hayatımızı mahvediyorlar.

TÜİK ve iktidarın yalanlarına karnımız tok

  • Artık yeter geçinemiyoruz. Bu krizi bu halkın sırtına yüklemekten artık vazgeçin. Bu krizi yaratan sizlersiniz ve bu krizden kurtulmanın tek yolu var o da istifa etmeniz ve ülkeyi terk etmenizdir.
  • Her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz. Ne zaman markete kasaba manava gitsek bu gerçekle yüzleşiyoruz. Bizim ne TÜİK’in ne de iktidarın yalanlarına karnımız tok.
  • Artık sadece nefes almak değil insanca bir yaşam istiyoruz. Öfkeliyiz ve öfkemiz artık korku dağlarını aşalı çok oldu. Memleketin dört bir yanında geçinemeyen işçiler sağlık emekçileri, öğretmenler, kadınlar, üreticiler bir yanda okuyup bir yanda çalışmak zorunda kalan üniversite ve lise öğrencilerinin, yaşam alanları yağmalanan üreticilerin sesi ülkenin dört bir yanından yankılanıyor. Bu sesi susturamayacaksınız ve bu ses yankılanmaya devam edecek hep birlikte mücadele ederek bu karanlığı yırtacak ve krizi halkın sırtına yüklemeye çalışanlardan hesap soracağız.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER