A3 Haber

Binlerce işçi sokağa döküldü: “Artık yeter, geçinmek istiyoruz”

Binlerce işçi sokağa döküldü: “Artık yeter, geçinmek istiyoruz”

Binlerce işçi sokağa döküldü: “Artık yeter, geçinmek istiyoruz”
Aralık 12
15:21 2021

“Artık yeter, geçinmek istiyoruz” diyen işçiler, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) çağrısıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda yapılacak miting için bir araya geldi.

Malltepe Sahil Yolu’nda toplanan binlerce işçi, oluşturdukları yürüyüş kortejiyle yoğun güvenlik önlemleri altında miting alanına gelmeye başladı. İşçilerin mitingine Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplanan binlerce işçi, “Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza”, “Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, Türkiye büyüyorsa hakkımızı istiyoruz”, “Vergide, gelirde adalet” pankartlarının açıldığı mitingde “Gelirde adalet, vergide adalet”, “Asgari değil, insanca yaşam”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Sefalete teslim olmayacağız”, “İnsanca bir yaşam, insanca bir ücret” sloganları attı.

“Asgari ücret net 5200!”

Mitingde İlkay Akkaya’nın konseri başladı. Binlerci kişi, alkışlarla Akkaya’yı selamladı.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 20 bin kişilik katılım sağlandığının tahmin edildiğini aktardı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, mitingde açıklamalarda bulunuyor.

Çerkezoğlu, “Bu meydandan emeğin köleliğe karşı kurtuluş savaşını başlatıyoruz. Hep birlikte emeğimize, memleketimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

“Kara kışı bahara çevireceğiz” diyen Çerkezoğlu, “Bize yaşatmaya çalıştıkları kara kışa karşı işçi baharını getireceğiz. Sadece emeğimiz, ekmeğimiz için değil; adalet için, özgürlük için, demokrasi için ayağa kalkıyoruz işçi sınıfı olarak” ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

  • “Bu adaletsiz sistemi değiştirmek boynumuzun borcudur. Türkiye’deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim; işçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER