A3 Haber

Tarikat yurdundaki cinsel istismarı aileler anlattı: Kameraları ters çeviriyormuş, tehdit edip videoya alıyormuş

Tarikat yurdundaki cinsel istismarı aileler anlattı: Kameraları ters çeviriyormuş, tehdit edip videoya alıyormuş

Tarikat yurdundaki cinsel istismarı aileler anlattı: Kameraları ters çeviriyormuş, tehdit edip videoya alıyormuş
Aralık 12
12:15 2021

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı merkez Palandöken ilçesinde bulunan Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kuran kursunda yedi çocuk cinsel istismara uğradı. İstismara uğrayan çocukların aileleri, istismarcı hocanın daha önceki tarihlerde de şikayet edildiğini anlattı.

Erzurum Valisi Okay Memiş olayı doğrularken kursta gönüllü denetçi olarak görev yapan zanlının Yozgat’ta kaçmak isterken yakalandığını açıklamıştı. İstismarcı hocanın işlemleri Yozgat’ta sürüyor.

Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık, istismara uğrayan çocukların aileleriyle konuşarak istismar olayının perde arkasını ortaya çıkardı.

Kadriye Ovacı’nın yeğeni, istismara uğrayan yedi çocuktan biri. Olay, geçen hafta perşembe günü kurstaki bir çocuğun annesine itirafıyla ortaya çıkıyor. Daha evveli de var. İstismarcı hoca, tam altı aydır çocuklara hem şiddet uygulamış hem de istismar etmiş.

Ovacı, Kur’an kursunda yaşananları, çocukların anlattıklarını şöyle özetliyor:

  • “Biz oğlumuzu kursa verdiğimizde iyiydi. Bir zaman sonra içine kapandığını fark ettik. Aslında biz de şüphelenmiştik. Genel olarak kursu istemiyordu biz de ona yorduk. Yatılı bir kurstu bu ve haftasonu eve geldiğinde vücudunda morluklar görüyorduk. Soruyorduk kendisine, ‘arkadaşlarla oynarken düştük’ diyordu. Bir ara burnu kırıldı, kolu iki kere çatladı. Meğerse bu hoca yapıyormuş hepsini. İstismarın yanında şiddet de varmış.”

Tehdit etmiş, kameraları ters çevirmiş

Anlatılana göre istismar ve tacizler ağırlıklı olarak geceleri yaşanmış. İsmini vermek istemeyen, çocuğu istismara uğrayan başka bir anne de şunları söylüyor:

  • “İçki de içiyormuş bu kişi sürekli. Gece olunca kameraları çeviriyormuş. Sürekli halde sistematik olarak taciz ve istismar söz konusu. Çocuklar da seslerini çıkarmamışlar. Tehdit etmiş.”

Ovacı da bunları doğruluyor:

  • “Geceleri güvenlik kameralarını ters çeviriyormuş. Benim en çok kızdığım diğer hocalar ve müdür. Nasıl kameraların sürekli ters çevrildiğini, kapatıldığını görmezler? Çocuklara porno filmler bile izletiyormuş. Bir de bunları yaparken videolar çekiyormuş.”

Şikayet edilmiş fakat üzerinde durulmamış

İstismarcı hocanın yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. Ailelerin anlattıklarına göre istismarın yanında çocuklara hırsızlık dahi yaptırıyormuş. Daha önce, kurstaki başka bir hoca tarafından istismarcı hoca şikayet de edilmiş fakat üzerinde durulmamış.

Şu anda olayı inkar eden aileler de var, çocuklarına yaşatılanları atlatmak, çocuklarına destek olmak isteyen aileler de. Birçok aile çökmüş durumda ve çocuklar psikolojik destek alıyorlar.

Çocukların aktardığına göre istismarcı hoca, sadece bu kursta değil, dışarıda da tecavüz ettiği bir kadının videosunu telefonuna kaydetmiş. Birçok aile perişan olmuş durumda. Çoğunun fikri ise bir daha çocuklarını bu kurslara göndermemek. En azından çocuklarının karar vermesini sağlamak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER