A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: Yeni bir şey değil, karar vereceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: Yeni bir şey değil, karar vereceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: Yeni bir şey değil, karar vereceğiz
Aralık 15
16:43 2021

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaptığı son açıklamanın yeni bir karar olmadığını, daha önce de ittifak ortaklarıyla anlaşılması durumunda aday olabileceğini ifade ettiğini söyledi.

Bugün İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret ederek Başkan Erdal Bahçıvan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaptığı son açıklamayla ilgili soruya cevap verdi. “Bu yeni bir şey değil. Bu konuda kararı, birlikte yola çıktığımız, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemi birlikte Türkiye’ye getirmek istediğimiz ittifak ortaklarımızla birlikte karar verilecek” diye Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun aday olma olasılıkları ile ilgili de şunları söyledi: “Arkadaşların görevleri var. İstanbul ve Ankara’ya da başarılı bir süreci yaşatıyorlar” yanıtını verdi.

“Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmez”

Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin gazeteci Sevilay Yılma’a yaptığı, “Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse” açıklamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Talihsiz bir açıklama. Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler, kendi şahsi poziyonlarını ekonominin gidişiyle el tutmazlar” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER