A3 Haber

Süleyman Soylu: Dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz

Süleyman Soylu: Dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz

Süleyman Soylu: Dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz
Aralık 15
15:09 2021

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birçok felaketlerden geçtik, birçok sıkıntılardan geçtik ve geçiyoruz ama dünyada hiç kimseyi yalnız bırakmadık” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da özel bir otelde düzenlenen HAK-İŞ Konfederasyonu Afetle Mücadele Çalışanlara Yetkinlik Kazandırılması Hak Arama ve Kurtarma/ Umut Timi Kurulması Projesi Bilgilendirme ve Kapanış Toplantısı’na katıldı. Bakan Soylu’ya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan eşlik etti.

Soylu, Türkiye’nin son 4 yılda dünyada en çok yardım yapan ülkelerden olduğunu belirterek “Kimseyi yalnız bırakmadık, birçok felaketlerden geçtik, birçok sıkıntılardan geçtik ve geçiyoruz ama dünyada hiç kimseyi yalnız bırakmadık” ifadelerini kullandı.

Dünya’da ve yaşanan doğal afetlerde artış olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, “Sıklıkla paylaştığım bir veriyi tekrar etmek isterim; uluslararası araştırma sonuçlarına göre 1980-1999 yılları arasındaki 19 yıllık dönemle 2000-2019 arası 19 yıllık dönemleri karşılaştırdığımızda, dünyada toplam afet olay sayısı 4 bin 212’den 7 bin 348’e çıkmıştır. Bu afetlerde can kayıpları 1.19 milyondan, 1.23 milyona çıkmıştır. Ekonomik maliyet ise 1.63 milyar dolardan 2.97 milyar dolara çıkmış. Türkiye açısından da bir veri paylaşayım. Meydana gelen deprem sayımız 2017-2017 arasında, sadece bir yılda tam yüzde 86, 2019-2020 arasında da yüzde 44 artmış. Yani, kendi coğrafyamızda, afetsellikte, deyim yerindeyse agresif artışlar yaşamışız. Bu sayılara bakmasak bile, son 2 yılda yaşadığımız Bingöl depremi, Van depremi, Elazığ- Malatya depremi, İzmir depremi, Rize Artvin sel afeti, Kastamonu-Sinop- Bartın sel afeti, orman yangınları aynı zamanda tsunamiler, gibi pek çok afet, zaten bizim karşımıza tedbir almamız gereken meseleye çok daha etraflıca bakmamız gereken, birbirimizle çok daha fazla el ele vermemiz gereken bir tablo çıkarmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız” diyerek muhtaca her daim el uzatacaklarını ifade eden Bakan Soylu, “Biz milletimizle ve devletimizle gurur duyuyoruz. Dünya’da Amerika’da bizden zengin, Avrupa’da bizden zengin ülkeler var. Ama buna rağmen biz son 4 yılda dünyada, dünyanın mağdur ve mazlumlarına bu milletin her bir ferdiyle dünyanın çok yardım yapan ülkesiyiz. Kimseyi yalnız bırakmadık” diye konuştu.

2021’de 20 bin 135 kalıcı konutu tamamladıklarını belirten Soylu, “Bunlar sadece son 2 yıldaki afetlerde, 38 bin konutunda inşaatı devam ediyor.” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER