A3 Haber

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini almak için görüşmelere başladı

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini almak için görüşmelere başladı

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini almak için görüşmelere başladı
Aralık 17
21:12 2021

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesini satın almak için masaya oturdu. Görüşmelerin başladığı KAP’a yapılan açıklamayla duyuruldu.

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un, yüzde 55 hissesini satın almak için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Varlık Fonu’ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen bildirimde, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Varlık Fonu, azınlık paya sahip olduğu Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin toplam sermayesinin %55’ini temsil eden paylarını satın almak amacıyla LYY Telekomünikasyon AŞ ile görüşmelere başlamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Varlık Fonu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre fon, Türk Telekom’un yüzde 6,68’lik hissesini elinde bulunduruyor.

Ne olmuştu?

Lübnanlı Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi’yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, özelleştirme kapsamında, 2005 yılında Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) üzerinden yapılmıştı.

OTAŞ, satın alma için kullandığı kredinin yeniden finansmanı için 2013 yılında 4.75 milyar dolar kredi almış ve krediyi ödeyememişti. Bunun üzerine bankalar borca karşılık hisselerin devri için harekete geçmişti.

Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş., 22 Aralık 2018’de Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesinin devraldı.

Bankalar, 19 Eylül 2019’da hisselerin satışı için ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’e yetki verildiğini duyurmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER