A3 Haber

“Beşli çete, CHP’yle görüşmek için sıraya girmiş vaziyette”

“Beşli çete, CHP’yle görüşmek için sıraya girmiş vaziyette”

“Beşli çete, CHP’yle görüşmek için sıraya girmiş vaziyette”
Aralık 18
11:01 2021

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Kılıçdaroğlu’nun “Beşli çete” olarak nitelendirdiği beş müteahhitlik şirketi ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Milyarlarca liralık kamu ihalelerinin değişmez adresi olan, vergi affı ve garanti ödemeleriyle anılan, muhalefetin ise “beşli çete” olarak nitelendirdiği müteahhitlik şirketleriyle ilgili çok çarpıcı bir iddia dile getirildi.

FOX TV yayınlanan Orta Sayfa programında yorumcularından Murat Yetkin, söz konusu şirketlerin CHP ve İyi Parti yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiğini öne sürdü.

‘Beşli çete’ diye nitelendirilen şirketlerin tamamının, ANAP döneminden itibaren devletin ihalelerine giren şirketler olduğuna dikkat çeken Yetkin “Şu anda bir takım şeyleri tam kanıtlayamadığım için söyleyemiyorum. Bir kısmının bilgisi direkt bende var. Bunlar çok açık bir şekilde CHP’ye İYİ Parti’den, neredeyse ‘sıraya girmiş vaziyette’ diyeceğim randevular istiyorlar, yardımlar yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Yetkin, bu sözler üzerine programın bir diğer yorumcusu Deniz Zeyrek’in araya girerek “Cumhurbaşkanı bunları biliyor mu?” diye sorması üzerine “Bilmez olur mu hiç?” yanıtı verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER