Site icon A3 Haber

Erdoğan: 2011’deki Somali ziyaretim Doğu Afrika’nın kaderini değiştirdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3’üncü Türkiye – Afrika Ortaklık Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan, “Somali’yi 2011 yılında eşimle beraber ziyaret ettim. Kendi insanımızla birlikte dünya kamuoyunun da dikkatinin insani krize çekmeye çalıştım. O ziyaret Doğu Afrika’nın da kaderini değiştirdi” dedi.

Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nin açılış oturumunda açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılındaki Somali ziyaretinin Doğu Afrika’nın kaderini değiştirdiğini iddia etti. Erdoğan, “Somali’yi 2011 yılında eşimle beraber ziyaret ettim. Kendi insanımızla birlikte dünya kamuoyunun da dikkatinin insani krize çekmeye çalıştım. O ziyaret Doğu Afrika’nın da kaderini değiştirdi. Bir halkın küllerinden yeniden doğabildiğini dünyaya gösterdik” diye konuştu.

Afrika’daki aşılanma oranına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Afrika nüfusunun yalnızca yüzde 6’sına Covid-19 aşısı tatbik edilebilmesi insanlık adına yüz kızartıcıdır. Önümüzdeki dönemde 15 milyon doz aşıyı paylaşmayı planlıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Ticareti 75 milyar dolara taşıyacağız”

“15 milyon doz aşı paylaşmayı planlıyoruz”

Exit mobile version