A3 Haber

Görevi devrettiği isim Özhaseki’yi yalanladı: Kredi çekip borç aldığı parayı kasada bırakmış!

Görevi devrettiği isim Özhaseki’yi yalanladı: Kredi çekip borç aldığı parayı kasada bırakmış!

Görevi devrettiği isim Özhaseki’yi yalanladı: Kredi çekip borç aldığı parayı kasada bırakmış!
Aralık 18
17:21 2021

AKP’li Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında dolu dolu para bıraktım’ demişti. Özhaseki’nin o dönemde kullandığı sözlere halefi eski başkan Çelik’ten yalanlama geldi.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu 31 Mart Yerel seçimler öncesi Ankara Pursaklar’da katıldığı bir açılış töreninde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin, “Kayseri’de 21 yıl kadar belediye başkanlığı yaptım. Ömrüm belediyecilikle geçti. Ayrılırken kasası dolu dolu da bir belediye bıraktım! Paris de ne varsa aynısı kazandırarak ayrıldım. Herkesle helalleşerek ayrıldım” demişti…

Mustafa Çelik, Mehmet Özhaseki’yi yalanladı

Özhaseki’nin bu sözlerine, kendisinden sonra görevi devrettiği halefi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Mustafa Çelik’den yalanlama geldi.

Konuya ilişkin Kayseri Yerel Haber’e açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Mustafa Çelik, “Özhaseki başkan seçim meydanlarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını dolu dolu bıraktım diyordu. Görevi bırakmadan 3 ay önce 100 milyon TL kredi çekilmiş, 30 milyon TL’si harcanmış, 70 milyon TL’si kasadaydı. Özhaseki’nin dolu dolu bir kasa bıraktım dediği konu budur. Kredi çekip borç aldığı parayı kasada bırakmış! Bu borcu da benim dönemimde kat be kat fazla faiziyle biz ödedik. Arkadaşın (Mehmet Özhaseki’nin) ütüsü bozulmasın diye açıklamadık. O dönem altını çaldırmak istemedim ama kazın ayağı öyle değilmiş! Şimdi bunları herkes görüyor” dedi.

Memduh Büyükkılıç istifa etmek istemişti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Çelik’in bu şok sözleri, seçildikten iki hafta sonra istifa etme söylentileriyle Kayseri gündemine oturan Başkan Memduh Büyükkılıç’ı akıllara getirdi.

İddiaya göre, Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin devasa borç yükü nedeniyle sağlık problemlerini gerekçe göstererek istifa etmek istemiş ancak, Özhaseki devreye girerek söz konusu istifayı engellemişti.

Seçildikten 3 ay sonra, 15 Temmuz 2019 tarihinde Kayseri’deki basın kuruluşlarına açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin 2035 yılına kadar yapılandırılmış 1 milyar 200 milyon lira borcu olduğunu açıklamıştı.

30 milyon avro daha kredi çekildi

Bu borcun üzerine, 4’üncü etap Şehir Hastanesi hattı ve 5’inci etap Anayurt hattı Tramvay Projesi’nin tamamlanabilmesi için Yurt Dışı kaynaklı İslam Bankası’ndan çekilen 30 milyon euro’luk (Yaklaşık 554 milyon TL) kredi de bu miktarın üzerine eklendi.

Güncel borç  1 milyar 754 milyon TL

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şu anki toplam güncel borcunun belediye tarihinde ilk kez zirve yapıp, 1 Milyar 754 milyon TL’ye ulaştığı iddia edildi. Söz konusu miktara, son günlerdeki döviz kur farkının da eklenmediği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER