A3 Haber

Erdoğan: Bir Müslüman olarak nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim

Erdoğan: Bir Müslüman olarak nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim

Erdoğan: Bir Müslüman olarak nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim
Aralık 19
21:31 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’nde konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

  • Tarih, kendini dünyanın ve insanlığın hakimi sanan nice kudret budalasının hüsranına şahitlik etmiştir. Bugün o kifayetsiz muhterislerin isimlerini kimse hatırlamıyor. Günümüzün zalimlerinin sonu da farklı olmayacaktır. Küresel yönetim ve ekonomi düzeninde bir süredir zaten yaşanmakta olan sancılar salgınla birlikte hızlanmıştır.
  • Eğitimi hayatın merkezine yerleştirmemiz şart. İlme sırtımızı döndüğümüz dönemlerde medeniyetimiz irtifa kaybetti.
  • Darbecilere karşı verdiğimiz mücadele, özgürlüğümüze, haysiyetimize sahip çıkma mücadelesidir.
  • Artık Türkiye küresel krizlere karşı bu derece dayanıklıysa, gerisinde güçlü bir altyapı var.
  • Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. hükmü öyle sıradan bir hüküm değil.
  • Amerika’ya bakın, durum felaket.

“Hatırlayın 6 sıfırı attığımda Taksim meydanında anırırım diyen köşe yazarları…”

  • Attığımız adımlarla faizi de, enflasyonu da.. Hatırlayın 6 sıfırı attığımda Taksim meydanında anırırım diyen köşe yazarları aynı şeyleri şimdi de söylüyor. Anırdılar mı? Ama bunlar hala köşe yazarı.
  • Türkiye büyüyor. Kimse bu büyümeyi konuşmuyor. Sıkıntılar var, ama unutmayın ki Allah’ın yardımı ve milletimizin ferasetiyle bu mücadeleden de alnımızın akıyla çıkacağımızdan ben şüphe duymuyorum.

TÜSİAD’ı hedef aldı

Erdoğan, ekonomi biliminin genel kabul görmüş kurallarına geri dönülmesini isteyen TÜSİAD’a ise “Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin teke göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz” diye tepki gösterdi.

“Döviz kurundaki istikrarı piyasanın kendi işleyişi içinde sağlayacağız. Ekonomide bir tabir vardır dere kendi yatağında akar” diyen Erdoğan, “Pazartesi gününden itibaren finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış ya bunu ancak ihanet içindekiler söyler. Merak etmeyin böyle bir durum söz konusu değil biz dimdik ayaktayız” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER