A3 Haber

“Artışına üzülmediğiniz doların, inişine niye seviniyorsunuz?”

“Artışına üzülmediğiniz doların, inişine niye seviniyorsunuz?”

“Artışına üzülmediğiniz doların, inişine niye seviniyorsunuz?”
Aralık 21
17:50 2021

 CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, iktidara “Dolar çıkınca ‘Ne var diyordunuz?’ Artışına üzülmediğiniz doların, inişine niye seviniyorsunuz?” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te dövizdeki dalgalanmaya yönelik iktidara eleştirilerde bulundu. Dün gece 1 milyon doları olan bir kişinin elini alnına götürmeden 385 bin dolar kazandığını belirten Altay, “Allah’tan korkmak, kuldan utanmak lazım” sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan’ın dünkü TL mevduatları açıklamalarına değinen Altay, “Siz bu kararınızla şunu yapacaksınız; millet çalışacak, devlete ödeyecek, Hazine’ye dolduracak. Siz bankalarda yüksek dolar mevduatı olan 360 bin kişiye milletin Hazine’sinden aktaracaksınız. Buna hakkınız yok. Siz şunu diyorsunuz ey 360 bin kişi bankadaki dolarını TL’ye çevir korkma, ben sana dolar neyse onu vereceğim. Bülent Bey nereden vereceksin, cebinden verecek eyvallah. Hazine’den vereceksin. Bu Hazine nereden doluyor? Bebek bezi, yemek, deterjan, temel gıda alırken millet sana vergi veriyor. 84 milyonun doldurduğunu 360 bin kişiye ekliyorsun, yazıktır. Dolar çıkınca ‘Ne var diyordunuz?’ Artışına üzülmediğiniz doların, inişine niye seviniyorsunuz? Milletin aklıyla alay etmeyin artık. Milletin canı burnunda. Dün gece 1 milyon doları olan bir kişi 385 bin dolar kazandı, elini alnına götürmeden. Allah’tan korkmak, kuldan utanmak lazım” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER