A3 Haber

Katar, “İslami değerlere aykırı” gerekçesiyle gökkuşağı desenli oyuncakları yasakladı!

Katar, “İslami değerlere aykırı” gerekçesiyle gökkuşağı desenli oyuncakları yasakladı!

Katar, “İslami değerlere aykırı” gerekçesiyle gökkuşağı desenli oyuncakları yasakladı!
Aralık 21
15:49 2021

Katar’da LGBT bayraklarına benzer gökkuşağı desenlerindeki çocuk oyuncakları yasaklandı. Yapılan açıklamada, bu tür oyuncak ve benezeri ürünlerin islami değerlere aykırı olduğu iddia edildi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre Katar’daki yetkililer, LGBT bayraklarına benzer gökkuşağı desenleri içeren çocuk oyuncaklarına “islami değerlere aykırı” olduğu gerekçesiyle el koydu. Son dönemde Türkiye ile ilişkileriyle de konuşulan Katar, gelecek yılki Dünya Futbol Kupası’na ev sahipliği yapacak. Turnuva için herkesi ülkeye davet eden Katar’da eşcinsellik yasadışı olarak kabul ediliyor.

Mağazalarda gökkuşağı rengindeki çocuk oyuncaklarına el konulurken, yetkililer bunların “islami değerlere aykırı” olduğunu öne sürdü.

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, gökkuşağı renklerinin neden yasaklandığını açıklamazken, LGBT bayrağına yakın olduğu gerekçesiyle böyle bir karar alındığı öne sürüldü.

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Katar’ın farklı bölgelerindeki çeşitli perakende satış noktalarında denetim kampanyaları yürütüldüğünü” belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Kampanyalar, islami değerlere aykırı sloganlar taşıyan çocuk oyuncaklarına el konulması da dahil olmak üzere çeşitli ihlallerin ele geçirilmesi ve serbest bırakılmasıyla sonuçlandı” ifadeleri yer aldı.

Resmi QNA haber ajansında yapılan ayrı bir açıklamada, “Bakanlık, tüm vatandaşları ve sakinleri geleneklerimize aykırı logo veya tasarım taşıyan herhangi bir ürünü bildirmeye çağırıyor” ifadeleri yer aldı.

Katar makamlarından ise iddialara resmi bir yanıt gelmedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER