A3 Haber

HDP’nin seçim görüşmeleri başladı: İlk durak Saadet Partisi

HDP’nin seçim görüşmeleri başladı: İlk durak Saadet Partisi

HDP’nin seçim görüşmeleri başladı: İlk durak Saadet Partisi
Aralık 22
17:11 2021

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dün TBMM’de, partisinin grup toplantısında; “Her alanda çok temel ilkeler etrafında birliktelik sağlamak” amacıyla muhalefet partileriyle görüşeceklerini açıklamıştı. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan’dan oluşan HDP Heyeti bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti yöneticileri ile görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Merkezi’ne geldi. HDP heyetini Karamollaoğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Bülent Kaya, Cafer Güneş ve Mesut Doğan karşıladı.

“HDP dört muhalefet partisi ile görüşecek”

HDP’li Buldan ise, “Merkez Yürütme Kurulu toplantımızda almış olduğumuz kararla birlikte 4 siyasi partiyi ziyaret etme kararı aldık. Bugün, Türkiye toplumunun büyük ekonomik kriz yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Biz de bu sorumluluk çerçevesinde siyasi partilerle görüşüp, Türkiye’nin geleceği açısından bu görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin gerçekten bir erken seçime ihtiyacı var” ifadesini kullandı.

“Seçime yaklaşıyoruz”

Karamollaoğlu, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, “Son zamanlardaki gelişmeleri, özellikle de ekonomideki fikirlerimizi dile getirdik, getirdiler. Ülkemiz demokratik bir ülke. Demokrasinin temeli de farklı görüş ve kanaatlere sahip olan siyasilerin bir araya gelip meseleleri mütalaa edebilmeleridir. Parlamento mutlaka aktif olmalıdır. Seçime yaklaşıyoruz, elbette çok uzun bir zaman sonra değil. 1,5 yıldan daha az bir zaman kaldı. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmanın yollarını bu istişarelerle araştırıp geliştirmekte, siyasilerin üzerine bir tür vecibe olarak düşmektedir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER