Site icon A3 Haber

Piyasada ilaç krizi: “Hastalar eczaneye isim yazdırıyor, sıraya giriyor”

Bazı ilaçların piyasada bulunamaması üzerine yaşanan hasta mağduriyetini Meclis gündemine taşıyan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, “Halk, ekmek, süt kuyruğundan sonra eczanelerde ilaç kuyruğuna girmiştir. Aylar öncesinden eczanelere isim yazdırarak, stoklara düşünce ilaç almaya çalışan hastalar var” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, bazı ilaçların piyasada bulunamaması üzerine yaşanan hasta mağduriyetini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Ersoy, “Halk, ekmek, süt kuyruğundan sonra eczanelerde ilaç kuyruğuna girmiştir. Aylar öncesinden eczanelere isim yazdırarak, stoklara düşünce ilaç almaya çalışan hastalar var” değerlendirmesini yaptı.

Ersoy, piyasada ilaçların bulunamamasının halk sağlığını yakından ilgilendiren önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “İlaçların stoklarda olmamasının sorumluluğu eczacılara atılmış halk ile eczacılar arasında ciddi sorunlar yaşanmaya başlanmıştır. Hasta bugün, düzenli olarak kullandığı ilacın muadilini dahi bulamamaktadır” açıklamasını yaptı.

En basit burun damlalarının, spreylerinin dahi stoklarda bulunmadığını belirten Ersoy, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ersoy, önergesinde; kadınlara menopoz ve hormon tedavisi amacı ile verilen CYCLO-PROGYNOVA adlı ilacın 4-5 aydır piyasada bulunamaması üzerine muadili olarak verilen TRISEQUENS ve ACTİVELLE ilaçlarının da piyasada bulunmadığını aktardı.

Koca’ya sordu: Çözüm noktasında acil bir planınız var mı?

Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

Exit mobile version