A3 Haber

Cumhuriyet gazetesinde istifa furyası devam ediyor: Bir muhabir daha istifa etti

Cumhuriyet gazetesinde istifa furyası devam ediyor: Bir muhabir daha istifa etti

Cumhuriyet gazetesinde istifa furyası devam ediyor: Bir muhabir daha istifa etti
Aralık 23
19:56 2021

Cumhuriyet gazetesinde Aykut Küçükkaya‘nın görevden alınmasının ardından başlayan istifalar sürüyor. Son olarak muhabir Seyhan Avşar da istifa ettiğini sosyal medya hesabından açıkladı.

Cumhuriyet gazetesinde yönetime tepki gösteren çalışanlardan istifalar devam ediyor. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın görevden alınması kararına tepki gösteren Cumhuriyet çalışanları bir açıklama yapmış ve yönetime çağrıda bulunmuşlardı. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’dan Aykut Küçükkaya’nın yeniden göreve getirilmesi yönünde bir açıklama gelmeyince Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, Yazı İşleri editörü Cafer Kurt, muhabir Hazal Ocak, yazar Mustafa Kemal Erdemol ayrıldıklarını duyurmuştu.

18 Aralık tarihinde istifalara yenileri eklenmiş ve portal sorumlu haber müdürü Ozan Alper Yurtoğlu, Görsel Yönetmen Münevver Oskay ve editör Bilal Çelik gazeteden ayrıldıklarını açıklamıştı. Medya Radar’ın haberine göre Haber Merkezi Müdürü Murat Hantaş, Yazı İşleri Politika Editörü Alper İzbul, Gece Yazı İşleri Müdürü Ayça Demir ve birinci sayfa editörü Murat Ataş’ın gazeteye veda ettiği iddia edilmişti.

Muhabir Seyhan Avşar da sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Avşar, “Bir yaz günü büyük bir heyecanla kapısından girdiğim Cumhuriyet’e 6 yıl sonra soğuk bir kış günü heybemde bolca dava ile veda ediyorum. Çalışmaya başladığım ilk günden bugüne beni destekleyen, iyi bir insan olmadan iyi bir muhabir olunamayacağını her daim öğütleyen Aykut Küçükkaya ve ayrılan diğer arkadaşlarım olmadan yoluma devam etmem mümkün değil. Gazetem adına ise gerçekten üzgünüm. Cumhuriyetin editoryal bağımsızlığı bir vakıf başkanının iki dudağının arasında olmamalı. Şimdiye kadar muhabiri olarak bu duruma karşı boyun eğmedim, bundan sonra da bir okuru olarak yanlış bulduklarımı söylemeye devam edeceğim. Hoşça kal Cumhuriyet. İsmini ve içeriğini yıpratmalarına izin verme” ifadelerine yer verdi. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER