Site icon A3 Haber

“Milletimiz bilsin 3-5 bin liraya alacakları telefonu 10-15 bin liraya alıyorlarsa sebebi hükümetin israfıdır”

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, “Milletimiz bilsin; 200-300 bin liraya alacakları arabayı 1 milyona alıyorsa, 3-5 bin liraya alacakları telefonu 10-15 bin liraya alıyorlarsa, bir bilgisayarı bir sene tasarruf ederek almak zorunda kalıyorlarsa sebebi hükümetin israfıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, “AK Parti’nin en çok utançlarından birisi şudur: ‘Fakirliği çözeceğiz’ diye iktidara gelmişlerdi, fakirliği yönetmek gibi bir cüretkarlıkla idare ediyorlar. Fakirliği yönetiyorlar.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kabul edilen 2022 bütçesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

“20 kere bütçe yapma imkanıyla enflasyonu niçin düşüremediniz, dolar kurunu nasıl kontrol edemediniz”

‘20 kere bütçe yaptık’ diye karşısına çıktığınız milletinizin dertlerini çözemediyseniz milletiniz, şöyle bir beklenti duyarak sizi izler: ‘Sizi 20 kere bütçe yapma imkanıyla buluşturduk, bizim fakirliğimizi niye çözemediniz, enflasyonu niçin düşüremediniz, dolar kurunu nasıl kontrol edemediniz, enflasyona ücretlerimizi niçin ezdirmeme başarısı gösteremediniz, çiftçiyi nasıl ayağa kaldıramadınız, bu memleketi nasıl kuvvetlendiremediniz, gençlerin ümitlerini nasıl yeşertemediniz, fakiri fukarayı görmeyeceğimiz zengin ülkeyi nasıl kuramadınız?

Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ne hikmettir bilinmez bu garip gureba millet, fakirlikten en çok sevinendir”

“Enflasyonun tek sebebi kamu kaynaklarının israf edilmesi”

“Bizim hassasiyetlerimizi biliyorsunuz”

“Biz iktidara hazırız”

“AKP ve MHP’den, CHP’ye göre daha fazla oy alabilir durumdayız”

Biz, AK Parti ve MHP’nin memnuniyet duymayan seçmenlerinden, Millet İttifakı’ndaki ortağımız CHP’den daha fazla alabilir durumdayız. Burada bizim siyasi koordinatlarımızdan çok, sağ seçmenin seçmen davranışlarındaki etkisi vardır.

Klasik sağ seçmen, sağ kızınca sola vermeye hevesli olmaz, tereddütlü davranır. Sola kızan sağa verebilir. Sağın, soldan daha esnekliği azdır. Sağa kızan sağ verir avantajı, İYİ Parti’yi önümüzdeki dönemde iktidardan kopmuş ümitlerin toplanma merkezi haline getirecektir. Genel Başkanımızın da ‘başbakan olacağım’ vurgusu da birinci parti çıkacağım iddiasının arkasında memleketteki her siyasi eylemin toplanma merkezi haline gelen İYİ Parti özelinde vurgudur.

Biz, Türkiye’de endişeli ve endişelendirilen muhafazakarların, iktidarda milliyetçi bir kadro olarak bulunmalarına rağmen memleketin zenginliğine sebep olamayan mahcup milliyetçiliğin ve kandırılıyormuş hissiyle davranan Kürt seçmenlerimizin doğal toplanma adresi haline geliyoruz.”

Exit mobile version