A3 Haber

770 kişinin mal varlıkları donduruldu: Zekeriya Öz, Tarık Toros, Cevheri Güven, Emre Uslu…

770 kişinin mal varlıkları donduruldu: Zekeriya Öz, Tarık Toros, Cevheri Güven, Emre Uslu…

Aralık 24
08:50 2021

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, aralarında Zekeriya Öz, Tarık Toros ve Abdülkerim Balcı’nın da yer aldığı toplam 70 kişinin ve bir vakfın mal varlıkları donduruldu.

Kararda, Fethullahçı olduğu iddia edilen 454, PKK’li olduğu iddia edilen 108, çeşitli örgütlerden olduğu iddia edilen 208 kişinin ve Niagara Vakfı’nın mal varlıkları donduruldu.

Mal varlıkları dondurulan kişiler arasında ise eski Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkerim Balcı, 15 Temmuz Darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz, gazeteci Cevheri Güven, gerçek adı Emrullah Uslu olan gazeteci Emre Uslu, gazeteci Erkam Tufan Aytav, Asım Yıldırım, Tarık Toros, Cumhuriyet eski savcısı Zekeriya Öz ve Tuncay Opçin gibi isimler bulunuyor.

Mal varlıkları dondurulan isimler arasında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağabeyi, DTP eski Eş Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da ismi yer aldı.

Uğur Mumcu davası sanığı Oğuz Demir’in de 28 yıl sonra mal varlığı donduruldu 

Gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun 1993’te bombalı saldırı ile öldürülmesi davasında araca bombayı yerleştirdiği belirtilen Tevhid Selam Kudüs Ordusu yöneticisi Oğuz Demir de listede yer aldı. DGM Savcısı Hamza Keleş’in hazırladığı iddianame ile 11 Temmuz 2000 tarihinde 15’i tutuklu 17 sanık hakkında Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “Umut” adıyla anılan dava açıldı. 2005 yılında sonuçlanan davada Ferhan Özmen, Nejdet Yüksel ve Rüştü Aytufan idam cezasına çarptırıldı. İdam cezaları kaldırılınca hüküm ağırlaştırılmış müebbete çevrildi. Firari sanık Demir’in dosyası ise ayrıldı. Soruşturma aşamasında polisin elinden sonda kaçan Oğuz Demir, 28 yıldır yakalanamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasıyla yayımlanan kararda mal varlıkları dondurulan kişilerin listesine BURADAN ulaşılabilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER