A3 Haber

Ekonomist Timothy Ash, Erdoğan’ı yerdiğini anlamayan Akit ve Yeni Şafak’la dalga geçti

Ekonomist Timothy Ash, Erdoğan’ı yerdiğini anlamayan Akit ve Yeni Şafak’la dalga geçti

Ekonomist Timothy Ash, Erdoğan’ı yerdiğini anlamayan Akit ve Yeni Şafak’la dalga geçti
Aralık 24
15:30 2021

Yeni Şafak ve Akit, ekonomist Timothy Ash’in Erdoğan’ın ekonomi politikalarına yönelik kinayeli mesajını övgü sanıp haberleştirdi. Ash ise bu durumla dalga geçen bir tweet daha attı.

Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay’in yöneticisi Timothy Ash’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikaları hakkındaki kinayesi yandaşlar tarafından yanlış anlaşıldı. Yeni Şafak ve Akit adlı ‘gazeteler’, Ash’in Erdoğan’ı övdüğünü sandı, Ash bu durumla dalga geçti.

Ash, perşembe günü yaptığı paylaşımda kinayeli bir biçimde, “Türkiye; Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, Dornbush, ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Britanya Merkez Bankası, ben ve tüm Batılı ekonomistlerin aptal olduğunu şimdi fark etti. Hepimiz ekonomi öğrenerek zamanımızı boşa harcadık. Erdoğan bütün teorileri yeniden yazdı” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve Akit haber yaptı

Yeni Şafak, Ash’in açıklamalarını haberleştirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi gecesi açıkladığı yeni ekonomik kararlar sonrası, ’30 yıldır ekonomistim. Kariyerim boyunca böyle bir şey görmedim.’ diyen İngiliz ekonomist Timothy Ash yeni bir açıklamada bulundu: ‘Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı.” ifadeleriyle tweetledi.

Paylaşımın altında birçok Twitter kullanıcısı Ash’in kinaye yaptığına dikkat çektikten sonra Yeni Şafak haberi yayımdan kaldırdı ancak tweeti silmedi.

Akit ise, Ash’in paylaşımını, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide açıkladığı yenin kararlar sonrası dolar kurundaki sert düşüş dünyaca ünlü ekonomistleri de şaşkına çevirdi. İngiliz ekonomist Timothy Ash, ‘Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı’ dedi” ifadeleriyle haberleştirdi.

“Tamamen çılgınca”

Bunlar üzerine attığı ilk tweete devam eden Ash, “İngiliz alaycılığının Türkiye bağlamında çok iyi çalıştığından tam olarak emin değilim” dedi.

Daha sonra Akit’in haberini de kendi Twitter hesabından paylaşan Ash, “Ah canım… Birileri söylediklerimi tamamen yanlış anlamış gibi görünüyor. Altını çizmek gerekirse, Türkiye’deki mevcut para politikası uygulamalarının tamamen çılgın olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER