A3 Haber

Eski Avusturya Başbakanı Kurz hakkında çarpıcı iddia: Silikon Vadisi’nde yönetici olarak işe başlayacak…

Eski Avusturya Başbakanı Kurz hakkında çarpıcı iddia: Silikon Vadisi’nde yönetici olarak işe başlayacak…

Eski Avusturya Başbakanı Kurz hakkında çarpıcı iddia: Silikon Vadisi’nde yönetici olarak işe başlayacak…
Aralık 25
19:47 2021

Hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla başbakanlıktan istifa eden Sebastian Kurz ay başında siyaseti bıraktığını açıklamıştı. Avusturya medyasında, Kurz’un Silikon Vadisi’nde yönetici olacağı iddia edildi.

A3 Haber Merkezi | Avusturya’da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan ve 9 Ekim’de görevinden istifa eden eski Başbakan Sebastian Kurz, 2 Aralık’ta siyasetten çekildiğini açıklamıştı.

Avusturya’da yayın yapan Krone’nin haberine göre, siyaseti bırakan Kurz’un ABD’nin California eyaletinde yer alan ve teknoloji firmalarının bulunduğu Silikon Vadisi’ndeki uluslararası faaliyet gösteren bir yatırım firmasıyla sözleşme imzaladığı ve adı açıklanmayan şirkette yöneticilik yapacağı iddia edildi.

Ekim ayında başbakanlıktan istifa etmişti

Kurz, 9 Ekim tarihinde görevini kötüye kullanma, rüşvet ve hükümet başkanı olarak rüşvetçilik suçlamaları nedeniyle başbakanlıktan istifa etmişti. Ardından milletvekili ve ÖVP meclis grup başkanı olarak meclise geri dönmüştü. Kasım ayı ortasında Avusturya parlamentosu soruşturma sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için dokunulmazlığını kaldırmış ve yolsuzluk soruşturması için yolu açık tutmuştu.

Avusturya’da Ekonomi ve Yolsuzluk Konularını Soruşturmaktan Sorumlu Merkez Savcılığı (WKStA), Kurz ve ona yakın bazı siyasetçiler hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “yalan ifade” suçlamasıyla soruşturma yürütüyor. Kurz ve ekibi hakkında, 2016 yılından beri bazı anketlerin masraflarını vergilerle finanse etme ve bunların sonuçlarıyla oynama şüphesi bulunuyor. Ayrıca Kurz hakkında medyada para karşılığında olumlu haberlerin yayınlanmasını sağladıkları ileri sürülüyor.

Kurz ayrıca “İbiza skandalı” olarak bilinen yolsuzluk skandalını soruşturmak için kurulan meclis araştırma komisyonuna yalan ifade vermekle suçlanıyor.

Kurz’un 2017 yılında Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile kurduğu ilk hükümet İbiza skandalı nedeniyle 2019 yılında sona ermişti. İbiza’daki lüks bir villada 2017’de çekilen bir videoda, dönemin Başbakan Yardımcısı ve FPÖ lideri Heinz-Christian Strache, bir Rus oligarkın yeğeni olduğunu sandığı bir kadına, seçim kampanyası desteği karşılığında devlet ihalesi ve başka ayrıcalıklar sağlama vaadinde bulunurken görülüyordu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER