A3 Haber

CHP’li isimlerden İBB’ye “terör teftişine” tepki: İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız!

CHP’li isimlerden İBB’ye “terör teftişine” tepki: İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız!

CHP’li isimlerden İBB’ye “terör teftişine” tepki: İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız!
Aralık 26
23:45 2021

İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddiası nedeniyle İBB hakkında başlattığı özel teftişe CHP’li isimler sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında ‘terörle iltisaklı personel’ bahanesiyle özel teftiş başlatmasına CHP yönetiminden tepkiler geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından “Suç İçişleri Bakanımız yeni kumpas peşinde. Bu kaçıncı iftira? Boğaziçi öğrencilerine attkların yetmedi sıra İBB çalışanlarına mı geldi? Türkiye’de 160 PKK’lı kaldı diyordun, şimdi 455 PKK’lı İBB’de çalışıyor diyorsun… Kendi açıklaman seni yalanlıyor ama sen utanmıyorsun,” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Habur’dan gelen teröristlerin ayağına mahkeme gönderip davul zurnayla karşılatan, teröristlerle pazarlık yapan, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaran, devletin kadrolarını FETÖ’ye peşkeş çeken, kumpas davaları açtıran Ekrem İmamoğlu muydu? Hem suçlusunuz hem de arsız. Bu düzen değişecek” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de sosyal medya hesabından “FETÖ ile ortak operasyonlar yaptığınız zaman en sık kullandığınız yöntem gizli tanıklardı. Şimdi de mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz? İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız. FETÖ, uyuşturucu baronları, kumarhane kralları bir şey çağrıştırıyor mu size?” paylaşımında bulundu.

Seyit Torun: Efendisinden fırça yemiş olacak ki… 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, şunları kaydetti:

“Sarayda pişen bu yemeği, milletin midesi kaldırmaz! İçişleri Bakanı, efendisinden fırça yemiş olacak ki 17 gün önce Meclis’te attığı iftiralarla ilgili bugün Erdoğan konuştuktan sonra adım atıyor. Terörle iltisaklı olanlar varsa şimdiye kadar neredeydin Süleyman Soylu!”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, Erdoğan’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımında, “İBB’yi yedirmeyiz. Millet iradesine düşmanlara geçit yok! Kaçamayacaksınız, yargılanacaksınız!” diye yazdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Unutmayalım ki iktidar her sıkıştığında hep yaptığı gibi yalana, dolana sarılıyor. Terör örgütleriyle iltisaklı arayanlar aynaya baksın diyelim ve konuyu kapatıp işimize gücümüze bakalım” dedi. Kaftancıoğlu, “Biz çalışacağız siz, gideceksiniz. Az kaldı” dedi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER