A3 Haber

İçişleri Bakanlığı: İBB’de terör iltisaklı personel iddiasına ilişkin teftiş başlatıldı

İçişleri Bakanlığı: İBB’de terör iltisaklı personel iddiasına ilişkin teftiş başlatıldı

İçişleri Bakanlığı: İBB’de terör iltisaklı personel iddiasına ilişkin teftiş başlatıldı
Aralık 26
20:01 2021

İçişleri Bakanlığı, bazı İBB personellerinin çeşitli terör örgütüne üye olduğu iddiasının tüm yönleriyle soruşturulacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, “İBB, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLPK, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Erdoğan hedef almıştı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son konuşmasında İBB’yi hedef almış ve “CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personel fazlası vardı? Utanmadan bana mektup gönderiyor, ‘Böyle bir şey yok’ diye. İBB’nin önünde hanımlarıyla beraber ağlayanların gözyaşlarını sen bize anlatma. İBB’nin kahir ekseriyeti AK Partili meclis üyelerinden oluşmaktadır. Bütün kayıtlar onlarda mevcuttur. Senin bütün yalanların orada tutuluyor. Bay Kemal ve onun müridi. Yenikapı’ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını, 3-5 kat daha yüksek fiyatla belediyeye doldurdular. Belediyenin borcunu hiçbir iş yapmadan 23.5 milyar liradan 61 milyar liraya çıkardılar” demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, “2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız” yanıtını vermişti.

“İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır”

İBB, sosyal medya hesabından açıklama yayımlayarak İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma kararına tepki gösterdi.

İBB’nin yayımladı açıklamalar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.
  • “Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.
  • 31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur.
  • İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER