A3 Haber

THY açıkladı: George Clooney’in reddettiği 35 milyon dolarlık reklam teklifini THY mi yaptı?

THY açıkladı: George Clooney’in reddettiği 35 milyon dolarlık reklam teklifini THY mi yaptı?

THY açıkladı: George Clooney’in reddettiği 35 milyon dolarlık reklam teklifini THY mi yaptı?
Aralık 26
17:11 2021

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hollywood yıldızı George Clooney‘nin Aralık ayının başlarında verdiği röportajda, “ülkenin rejimi ve insan haklarına bakışı yüzünden” 35 milyon dolarlık bir anlaşmayı reddettiğini açıklamasının ardından ortaya atılan iddiaları yalanladı.

ABD’nin Ohio merkezli yayın kuruluşu Cincinnati.com, Clooney’in Türk Hava Yolları’nın 35 milyon dolarlık reklam teklifini reddettiğini iddia etti.

Ünlü Amerikalı oyuncu ve yönetmen George Clooney, İngiliz The Guardian gazetesine verdiği bir söyleşide, “Yeterince parası olup olmadığı” ile ilgili bir soruya, “Evet var” cevabını verdi ve ekledi:

  • Bir seferinde bir havayolu şirketinin reklamı için bir günlük iş için 35 milyon dolar önerildi. Eşimle bu konuyu konuştuk ve değmeyeceğine karar verdik.

Clooney, ünlü bir insan hakları avukatı olan Amal Clooney’i de hatırlatarak ret gerekçesini şöyle açıkladı:

  • Hava yolu şirketi, müttefikimiz de olsa o zamanlar sorgulanabilir bir tutum içindeki bir ülkeyle ilişkiliydi. O zaman düşündüm ki, eğer gelecekte 1 dakikalığına bile uykumu kaçıracaksa, değmez.

Clooney’in sözleri akla reklamı öneren hava yolu şirketinin Türk Hava Yolları olup olmadığı sorusunu getirmişti.

İnsan hakları savunucusu çift

Hollywood yıldızlarının farklı sebeplerden dolayı sık sık konserleri, şovları ve tv programlarını reddetmek zorunda kaldığını belirten gazete, bu kez ise konunun tamamen farklı olduğunu dile getirdi. ABD’nin Ohio merkezli yayın kuruluşu Cincinnati.com’un bildirdiğine göre, George Clooney ve eşi Amal Clooney, sosyal adalet ödülleri alan ve insan hakları kuruluşlarıyla yakın çalışan bir çift olarak tanınıyor.

Özellikle Amal Clooney, “insan hakları savunucusu” olarak öne çıkarken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2016’da gördüğü yüksek profilli ‘sözde Ermeni Soykırımı’ davası için de çalışmıştı.

THY yalanladı

İddialar üzerine bir açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “George Clooney severim, çok iyi bir oyuncudur, çok iyi filmleri vardır. Kendisine gerçekten şahsi olarak hayranlık duyarım ama hiçbir şekilde George Clooney reklamımızda oynatalım diye girişimimiz yok olmadı da. Konuşulan astronomik ücretler zaten dünyadaki bu tür yapılan anlaşmalara aykırı. Biz Türk Hava Yolları olarak dünyada birçok önemli reklam yıldızı veya önemli yüzle anlaşmaları olan, uluslararası reklamlar konusunda ödüller almış bir şirketiz. Bizim gibi şirketler sektör rayiçleri üzerinde bir anlaşma yapmayız. George Clooney ismiyle resmi olarak hiç ilgilenmedik hiçbir böyle teklifimiz olmadı” diye konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER